Zo bereidt Amazon zich voor op Black Friday

amazon huurt 120.000 seizoenswerkers in

Nog een paar weken en het is weer Black Friday… Reden voor Amazon om rigoreuze maatregelen te nemen.

Black Friday valt elk jaar na Thanksgivingday. Dit jaar is dat vrijdag 25 november. Tradtioneel wordt er door grote warenhuizen enorm gestunt met aanbiedingen.

Amazon is het grootste warenhuis van Amerika en het bedrijf verwacht dan ook een recordomzet dit jaar. Maar ja, al die pakjes komen niet vanzelf bij de consument. Daarom heeft Amazon 120.000 extra tijdelijke medewerkers aangetrokken. Dat is 20 procent meer dan vorig jaar. Volgens Amazon wordt deze Black Friday de grootste uit hun geschiedenis.

”Twintig jaar geleden moest ik alle bestellingen nog zelf naar het postkantoor brengen en kon ik alleen maar hopen dat we ons ooit een heftruck zouden kunnen veroorloven,” zegt oprichter en CEO Jeff Bezos. “Dankzij de dynamische markt zien we steeds meer kansen om consumenten beter te kunnen bedienen, en daardoor voelt het soms nog steeds als in het begin.”

Amazon groeide het afgelopen jaar met 20 procent tot 107 miljard dollar. Daarmee brak Amazon voor het eerst door de omzetgrens van 100 miljard dollar. Ook maakte het bedrijf na een jaar rode cijfers in 2014 weer winst in 2015.

Ook in Nederland nemen retailers hun voorbereidingen. Zo heeft Coolblue nu al zijn kerstfeest gevierd. In december is het veel te druk, zegt Coolblue.

Amazon heeft trouwens tegenwoordig ook zijn eigen vliegtuigen.

Sowieso is Amazon hele gave dingen aan het doen. The Grand Tour vinden wij toch wel het allerleukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *