Zo bescherm je jezelf tegen Google Photos

Auteur: , 1 Reactie
Google Photos

Google Photos is een app die niet kapot te krijgen is: hij blijft je foto's verzamelen zelfs nadat je hem hebt gedeïnstalleerd. Dit is hoe je daar korte metten mee maakt.

Dat Google Photos de vervelende neiging heeft om vanuit het hiernamaals door te gaan met het verzamelen van foto’s werd ontdekt door David A. Arnott, een journalist van Nashville Business Journal. Hij vond honderden foto’s van zijn eigen familie terug op Google nadat de app was gedeïnstalleerd en de foto’s verwijderd.

Google Photos gebruikt namelijk niet zijn eigen settings om te bepalen wat en wanneer er backups moeten worden gemaakt, maar die van het Android-systeem. Heb je ingesteld dat nieuwe foto’s automatisch naar de cloud moeten dan blijft die instelling staan nadat de app is verwijderd. Om dit op te lossen ga je dan ook naar ‘Google Photo Backup’ in de settings van je telefoon en zet je de optie uit.

Arnott schrijft hier dat hij ‘in paniek naar zijn PC rende’, terwijl Google stelt dat de app ‘werkt zoals hij bedoeld is’.1 reactie

Toen ik door microsoft weer eens verplicht werd alles up te daten, kreeg ik een melding dat al mijn foto’s (en documenten?) automatisch naar een cloud werden gestuurd. WTF? Ik heb dat gelijk uitgeschakeld – werd afgeraden..- maar weet niet of deze functie al actief was ( windows 8 ) en nu dus al mijn foto’s op een voor mij onbekende plek opgeslagen zijn. Iemand een idee? En als dit zo is, is dat ongedaan te maken? B.v. dank.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).