Zo speel je Knight Rider met Tesla en Apple watch (video)

Tesla Watch
Je auto bedienen met een Apple Watch? Best cool, maar spraakgestuurd is nog net wat cooler. Zo krijg je het voor elkaar.

Ene Sam Gabbay heeft verstand van programmeren en het is hem gelukt om zijn Tesla met Siri te besturen. Dat schijnt overigens gevaarlijk te zijn. De procedure om dit voor elkaar te krijgen is niet heel makkelijk, maar wat hij kan, kan elke Tesla-bezitter in principe zelf ook thuis.

Wat heb je hier voor nodig? Allereerst Xcode, een softwarepakket voor Apple-developers dat je hier kunt downloaden – en nog vier andere apps. Uitgebreide technische instructies van Gabbay vind je op GitHub. Hij heeft ook een tutorial-video gemaakt, die je hieronder kunt bekijken. Maar je komt natuurlijk vooral voor de demonstratie. Bekijk de video´s hieronder:

[gv data=”ML62rgk7cTk”][/gv]

Nog een demonstratie:

[gv data=”fidfOIyKB00″][/gv]

En zo verwerk je het in Xcode:

[gv data=”bGa1qPmNAkI”][/gv]

Nog geen reacties

  • @rufctr01: wat een dom gezwam. Eerstens krijg je updates via 3G of WiFi. Je hoeft er niet voor naar de garage. Maar daar gaat het niet om. Dit soort oplossingen gebruiken de normale API (interface voor een Programmeertaal) van Tesla en die veranderd niet zo snel.

   Ga maar weer slapen bitte…

   • @fijnkonijn: voor die niet-ingewijden: Dit soort grappemakerij werkt als volgt:

    1. In elke Tesla bevind zich Software die alleen vanaf Tesla’s Servers commando’s ontvangen kan. Voorbeeld: Doe de garagedeur open en rij X meter naar voren/achter, stop en sluit de deur weer (samenvatting van wat de Summon-feature doet).

    2. Zulke commando’s kunnen überhaupt alleen door de eigenaar en diens Tesla’s account gegeven worden. De auto van iemand anders verrabbezakken kun je dus compleet vergeten.

    3. Commando’s geven, of informatie uitlezen, gaat altijd compleet over een 2-weg versleutelde verbinding. Mee-luisteren gaat dus niet. Voor de technisches piepels: een man-in-the-middle attack is nog niet uitgevoerd.

    4. Dit soort zelf geschreven programma’s gebruiken de standaard programmeertaal van Tesla. Je kunt alleen commando’s geven die jouw Tesla kent (en dat is gestandaardiseerd). Gebruikers/Klanten kunnen geen “nieuwe” commando’s inprogrammeren en “de garage” kan ze er ook niet zo “uitprogrammeren/overschrijven”.

    5. Misbruiken kan niet. Dit soort Tesla fan’s kunnen de auto geen dingen laten doen, die er niet in zitten. De commando-set is door klanten dus niet uit te breiden.

    6. Dit soort grappenmakerij is volkomen veilig. Heeft niets met hacken of andere “ik heb er geen verstand van en roep maar wat” onzin.

    7. Omdat Autoblog dit soort dingen nooit uitlegt (het is ook geen computer-forum…) krijg je dus reacties als bovenstaand van Rufctr01. Iets met Klok en klepel…

 1. Oud nieuws. Daarnaast bestuurt hij hem niet echt maar doet gebruikt hij enkel de”Summon” feature die standaard op elke met autopilot uitgeruste Tesla zit sinds software versie 7.1

 2. Kwestie van tijd dat hackers je tesla openmaken en meenemen door met een horloge te spelen.
  Ik zal wel old school zijn, maar heb er niks mee.

  • @g40freak: elke auto is tegenwoordig een rijdende computer, die van Tesla is goed beveiligd. Ze hebben een keer Tesla – voor onderzoek – gehackt. Maar dat was nadat ze in de auto waren, scherm eruit en toen een kabel in de computer. Zo kan je elke auto hacken. Daarna is er een update uit gegaan om die kans nog kleiner te maken. Bij Jeep (geloof ik) konden ze van afstand hacken en een Audi RS steel je schijnbaar heel makkelijk. Dan toch maar een Tesla…

 3. Hij gebruikt HomeKit. Ik bedien daar m’n hele huis mee. Van de lichten tot de airco en de thermostaat. Ik heb alleen geen Tesla anders kon ik deze module ook testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *