Zo betaal je binnenkort voor je sushi in Japan

Auteur: , 2 Reacties

Cash? Creditcards? Het is ouderwets volgens Japanners. Toeristen kunnen binnenkort iets makkelijkers gebruiken.

In 2020 worden de Olympische Spelen georganiseerd in Japan en de overheid maakt zich nu alvast zorgen. Ze zijn namelijk bang dat toeristen niet begrijpen hoe ze in Japan moeten betalen. Blijkbaar is het voor de Japanse overheid niet voor te stellen dat we in de rest van de wereld ook gewoon creditkaarten en geld gebruiken en dat dat ook in Japan kan.

Anyway, ze willen het betalen voor toeristen nog wat gemakkelijker maken. Met vingerafdrukbetalen. Als je vanaf het voorjaar van 2017 in Japan op een vliegveld landt, kun je je betaalgegevens registreren en koppelen aan de vingerafdruk van twee van je vingers. Daarmee kan je dan betalen op 300 locaties in de meest toeristische plekjes van Japan. Als blijkt dat de proef een succes is, dan worden dat natuurlijk snel meer plaatsen.

Sinds vorig jaar kun je in het Nederlandpretpark, Huis Ten Bosch Park, in Japan al met je vingerafdruk afrekenen. Op zo’n afgesloten locatie lijkt vingerafdrukbetalen een prima oplossing. Want er zullen weinig boeven hun best doen om je vingerafdruk te bemachtigen om een gratis rondje botsauto’s te doen. Maar buiten in de echte wereld is je vingerafdruk misschien niet de meest ideal portemonnee.

Zeg nou zelf, als er een Yakuza crimineel voor je neus staat, geef je dan liever je portemonnee aan hem, of je complete hand?2 reacties

Als boeven je vingerafdruk misbruiken, dan verander je die toch gewoon? Oh wacht…
Hoop inderdaad niet dat dit massaal ingevoerd gaat worden.
Vingerafdrukken zijn totaal niet veilig. En ik heb al regelmatig gehad dat het niet werkt doordat hij op een of andere manier beschadigd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).