Zo betaal je op YouTube en Twitch met Ripple

Ripple
Cryptocurrency gebruiken om je favoriete streamer of videomaker te steunen.

Het ondersteunen van een streamer of YouTuber gaat vaak door middel van donaties. Op Twitch komen die donaties in beeld tijdens een livestream, met bijvoorbeeld een bedankje van de streamer voor de actie. Normaal gesproken gaan deze donaties door middel van het geven van dollars of euro’s, maar nu is ook het doneren van cryptocurrency mogelijk.

Coil is een nieuw bedrijf opgericht door de voormalige technisch directeur van Ripple. Met Coil is het mogelijk om met Ripple (XRP) diverse platformen te steunen. Denk daarbij aan websites, Twitch en Youtube channels. Coil staat nog in de kinderschoenen en de integratie is op dit moment een beta, maar uiteindelijk moet dit de weg vrijmaken naar een onafhankelijk web. Waardoor advertenties, of grote spelers zoals Facebook en Google, niet meer nodig zijn.

Naast YouTube en Twitch kunnen Coil-gebruikers ook donaties overmaken naar Wikipedia en de Internet Archive. Coil maakt gebruik van Interledger. Dit is een protocol ontwikkeld door Ripple waarbij betalingen vanuit divers netwerken gefaciliteerd kunnen worden. Het systeem is open, wat betekent dat Coil ook manueel geïntegreerd kan worden op een website om donaties te ontvangen. Donateurs kunnen door middel van een simpele Chrome extensie eenvoudig XRP overmaken.

Overigens lijkt het model van Coil erg op hetgeen Brave doet, met het Basic Attention Token (BAT).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *