Zo blokkeer je een Vodafone-klant op afstand

Auteur: , 2 Reacties
Simsalabim, weg is je nummer

Hier, een handleiding om simkaarten in telefoons met een Vodafone-abonnement te blokkeren.

  • Stap 1: bel het nummer 1200 of 1201
  • Stap 2: voer het te blokkeren telefoonnummer in, sluit af met een hekje

Klaar! Zo simpel kon je tot voor kort een simkaart laten blokkeren bij de telco met 5,3 miljoen klanten in Nederland. Dit is vandaag aan het licht gekomen nadat RTL Nieuws het nummer van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken op slot gooide. Slechts een nummer invoeren was genoeg, verder verificatie was niet nodig en enige vorm van controle achteraf bleef uit. Dat is falen in het kwadraat, ja.

Op de vraag waarom dit zo makkelijk te doen was antwoordde Vodafone dat ze het zo makkelijk mogelijk willen maken om bij verlies telefoons zo snel mogelijk te kunnen blokkeren, om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. Wel, dit was misschien iets té makkelijk.

Vodafone heeft de procedure inmiddels aangepast. Als je nu het blokkeernummer belt krijg je eerst een medewerker aan de lijn.

“Nu RTL bekend heeft gemaakt hoe men hier ongewenst gebruik van kan maken, past Vodafone het proces aan om grootschalig misbruik te voorkomen. Vanaf nu kan het blokkeren van een nummer alleen nog maar na tussenkomst van een medewerker, die persoonlijk verifieert of het verzoek daadwerkelijk van de eigenaar van het mobiele nummer afkomstig is.”2 reacties

Whoops, Plasterk is duidelijk not amused. http://www.dumpert.nl/mediabase/6566299/a3fe2b14/ome_roon_woestrazend_op_rtl_nieuws.html
@ricardo: Dat was ook een domme kutstreek van die “laten we het maar een journalist noemen”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).