Zo bracht Netflix het hoofd van investeerders flink op hol

Auteur: , Geen reacties
Netflix

Netflix gaat lekker. De streamingdienst verwachtte vijf miljoen nieuwe abonnees in het derde kwartaal, maar het werden er dik zeven miljoen.

Daarmee zette Netflix de aandelenmarkt op zijn kop, want investeerders dachten juist dat de rek er wel een beetje uit was. In plaats daarvan volgt dus een recordaantal van zeven miljoen nieuwe abonnees. Daarmee komt het totaal op 137 miljoen abonnees over de hele wereld. Netflix is dus verreweg de grootste speler.

Een aandeel Netflix werd de afgelopen maanden al 78 procent meer waard, maar na dit nieuws kwam daar nog eens 14 procent bij. Je bent op het moment van schrijven 394,25 dollar kwijt als je een aandeel in Netflix wilt kopen. Zo zie je meteen hoe grillig Wall Street is, want na het tweede kwartaal vielen de cijfers nog tegen en daalde de koers met 14 procent.

Netflix schrijft de onverwachte abonneegroei vooral toe aan zijn enorme investeringen (dit jaar alleen al 8 miljard) in eigen shows. In het derde kwartaal lanceerde het platform bijvoorbeeld nieuwe seizoenen van Orange is the New Black en BoJack Horseman.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).