Zo brengt Pokémon Go het aantal zelfdodingen terug

Pokémon Go
Waar een mobiel spelletje al wel niet goed voor is.

Pokémon Go wist, met name in 2016, veelvuldig in het nieuws te komen. Dat de game vandaag de dag nog steeds positieve uitwerkingen kent is wel duidelijk. De zelfmoordcijfers in Japan zijn soms schrikwekkend. Het Aziatische land kent diverse ‘hotspots’ waar jaarlijks veel mensen kiezen voor de dood.

Dit zijn vaak stille plekken, waar men nadenkt over de onomkeerbare keuze. Eén van deze hotspots is ‘verstoord’ door Pokémon Go-spelers. Een plek in Tojinbo, in de Fukui prefectuur, was een hotspot waar ieder jaar veel mensen zichzelf van het leven beroofden. De afgelopen drie maanden hebben echter geen zelfdodingen plaatsgevonden. Een bizarre omwenteling.

Dit heeft te maken met het feit dat de zeldzame Pokémon Girafarig hier af en toe opduikt. De ooit zo rustige plek wordt tegenwoordig druk bezocht door spelers die de zeldzame Pokémon in handen willen krijgen. Als Japan het aantal publieke zelfdodingen terug wil brengen zullen ze dus de handen ineen moeten slaan met Pokémon Go-maker Niantic.. (via Livedoor)

Eén reactie

  1. Tsja beroven de stupids zichzelf niet op Plek A van het leven, dan doen ze het ergens anders.
    Zolang ze het maar alleen doen en niet Treinmachinisten ed. nachtmerries bezorgen vind ik het best.
    Gaat heen en verwijder Uzelve staat er toch in zo’n self-help-boek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *