Zo check je of jouw Netflix-account gehackt is

Is jouw netflix-account gehackt?
Als je een beetje zoekt kun je via internet toegang kopen tot duizenden Netflix-accounts. Maar hoe weet je of je buurman niet stiekem spotgoedkoop met je mee kijkt?

De gehackte accounts kosten doorgaans minder dan een euro, dus je begrijpt dat er in de krochten van het internet een levendige handel in is ontstaan. Dat terwijl je als Netflix-gebruiker vaak niet eens in de gaten hebt wat er gebeurt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om in de gaten te houden of er geen gekke dingen aan de hand zijn.

Allereerst kun je je gebruikersnaam en e-mailadres invullen op haveibeenpwned.com. Deze website doorzoekt 154 miljoen gelekte inloggegevens. Mocht dat geen hits opleveren, juich dan niet te vroeg, want lang niet alle gehackte accounts worden publiekelijk gedeeld.

De volgende stap is dan ook om te controleren welke series of films er recent met jouw account zijn bekeken. Staan daar dingen tussen die je niet herkent, dan doe je er meer dan verstandig aan om je wachtwoord te veranderen en goed in de gaten te houden of er niets geks gebeurt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *