Zo deel jij je Netflix-series via Instagram

Zo deel jij je Netflix-gedrag via Instagram
Als jij je vrienden maximaal op de hoogte wil houden van je kijkgedrag op Netflix.

Sociale media is uitgevonden om dingen te delen. Van de poepluiers van je baby tot het behalen van een diploma. Via een streamingdienst als Spotify is het tevens mogelijk om je muzieksmaak te delen op een netwerk als Instagram. Netflix gaat nu iets soortgelijks doen.

Een nieuwe show die je vrienden moéten zien kun je natuurlijk via een WhatsAppje delen, maar gewoon een Story maken op Instagram is misschien nog wel makkelijker. Bovendien kun je er in één klap veel meer vrienden, kennissen of familie mee bereiken. Dat Netflix geïntegreerd gaat worden in Instagram is ontdekt door TechCrunch.

De Netflix-app op je mobiele apparaat krijgt een nieuwe deelknop. Met een druk op de knop kun je de artwork van een tv-serie of film delen als Instagram Story. Zo weet iedereen dat jij die serie of film aan het kijken bent. Vervolgens kun je er nog een tekstje bij verzinnen zoals “dit moet je zien!” of “avondje chillen”. Instagrammers krijgen een directe link in beeld te zien waar op geklikt kan worden. De Netflix-app zal vervolgens worden geopend en de serie of film verschijnt in beeld. Moet je uiteraard wel een Netflix-abonnement hebben.

De feature rolt Netflix momenteel uit op iOS. Later krijgt ook Android deze mogelijkheid van delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *