Samsung weet vouw in Galaxy Fold echt niet te verbergen

Samsung Galaxy Fold: opbouwbare smartphone is hier!
We kunnen er gewoon niet omheen.

De Samsung Galaxy Fold is een echt prestigeproject, maar de eerste kopers van de vouwbare smartphone zouden weleens van een koude kermis thuis kunnen komen. Je moet er behoorlijk veel geld voor neertellen, maar koopt vervolgens een product dat eigenlijk nog lang niet uitontwikkeld is.

In een video die uitlekte via SamMobile is de Galaxy Fold in volle glorie te zien en daarbij valt één ding op: die enorme vouw in het scherm zodra je het toestel openklapt. Volgens Samsung zou je het toestel 200.000 keer open en dicht kunnen doen voor die vouw zichtbaar wordt, maar Bloomberg schreef eerder al dat dit na 10.000 keer al het geval zou zijn.

Kortom: denk er even goed over na of je hier meer dan 2.000 euro voor over hebt of dat je beter even kunt wachten met de aanschaf van je eerste opvouwbare telefoon.

19 reacties

 1. Na 200.000 keer , nee na 10.000 keer en hier met splinternieuw toestel zie je het al !
  Technologie is ver van klaar maar wij willen de eerste zijn , resultaat is er naar …

  • @gorre: En als Samsung zou wachten en, na Apple, als 2e met een perfect concept zou komen roepen de iFans weer dat Samsung aan het kopiëren is. Het is ook nooit goed. Samsung is al jaren bezig om het voor elkaar te krijgen en soms vind je pas een oplossing voor bepaalde problemen bij “massaproductie” en feedback van je klanten krijgt.

   Of ik een testpersoon wil zijn en de Samsung Fold ga kopen? Hell no! Maar dat heeft niks met de knik te maken. Meer omdat het hele idee nog in de kinderschoenen staat. Boeit mij persoonlijk 0 kommen 0 wie als eerste is.

   Hoe stevig is het scharnier? Kan het tegen vuil? Kan er een fatsoenlijk hoesje omheen? Is het scherm krasvast? Vragen… vragen…

 2. Dus jullie vinden het goed dat een toestel van 2300€ een vouw in het scherm heeft ?
  Trouwens Samsung heeft het vouwbare scherm ook niet uitgevonden maar het wel snel op de markt gebracht om eerste te zijn
  Apple ontwikkeld misschien zelf niet veel maar zorgt er wel voor de wat ze op de markt brengt goed werkt en blijft werken , zelfs na 5 jaar
  Kijk naar face ID , werkt top en is super veilig , kan van de concurrenten niet gezegd worden , touch ID hetzelfde als heeft de concurrentie hier een inhaalbeweging gemaakt
  Je kan voor of tegen Apple zijn maar heeft hier niets met het artikel te maken , mijn reactie ging ook niet over Apple
  ik kan er gewoon niet bij dat een toestel van 2300€ op de markt wordt gebracht dat er ten eerste uitziet als een baksteen en dan nog een vouw in het scherm heeft !

  • @gorre: psies

   Touch id is duidelijkste voorbeeld. Geruchten kwamen dat apple met vingerafdruk zou komen. Dus de toenmalige concurentie bracht brakke oplossingen versneld op de markt en daarom waren dus “eerder” dan apple. Echter dat waren toen ( en zelfs jaren daarna) brakke oplossingen. Touch id versie 1.0 werkte zoals touch id zou moeten werken.

   Face ID idem. Jaren (en nog) hebben fandroids gezichtherkenning die met een foto te unlocken is. Face id is niet de eerste gezichtherkening … maar wel degeen die meteen werkt zoals zou moeten. Hoewel vele fandroids hebben anno 2019 nog steeds een “raad je PLAATJE” face id ipv echte herkenning.

   Etc etc

   Over het niet zelf ontwikkelen .. das complete onzin. Bijna alles is inhouse ontwikkeld en ontworpen en getekend door de APPLE techische dienst. Echter die tekeningen gaan naar een fabrikant die de tekening produceerd. Maar naive domme fandroids denken dan dat die 3e partij de onwikkelaar is ( niet dus ).

   Apple heeft al jaren patenten mbt tot fingerprint achter scherm met geluidsgolven. En zie daar die S10 werkt zoals apple al jaren geleden heeft aangekondigd … kleine verschillen om patent te ontduiken maar het principe is gelijk. Pas wanneer deze manier 99.9% perfect werkt voor apple .. dan brengen ze het op de markt. En niet een 90% werkend systeem om uiteindelijk meer te verdienen aan fandroids.

   Etc etc etc

 3. Hahaha aan al die Apple haters. Apple brengt later dingen op de markt, maar wel pas als het werkt. Anders dan toestellen met 34599016 Gb ram geheugen die dan nog trager werken dan een iPhone met 3Gb.

  • @luxaeterna: Dus als je ergens geen fan van bent dan ben je gelijk een hater? Dat maakt jou automatisch een Android hater?

   Apple brengt iets uit pas als het werkt? Juist, vandaar ook elke iOS update na update na update na update met fixes.

   Of zouden ze dat met opzet doen zodat de iFans kunnen roepen “ja, wij krijgen tenminste updates!”

   • @ffw88: gesprek gaat over hardware , geen software
    En noem mij eens 1 fabricant die software uitbrengt waar geen bugs in zitten ?( android,windows,zelf software in je wagen ) En het gros van deze bugs komt er door slecht samenwerken van apps van derden , ik heb bijvoorbeeld nog nooit één van de problemen gehad die in een update zaten en ik ben blij dat Apple er tenminste iets aan doet ipv ze er in te laten tot de jaarlijkse update !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *