Zo dump je dat irritante update-logo van Windows 10

Windows 10 nu te reserveren
Microsoft heeft gisteren de reserveringen voor Windows 10 geopend. Ook als je niet op het nieuwe besturingssysteem zit te wachten, heb je om die reden opeens een reserveer-button in je taakbalk.

We hebben zo’n vermoeden dat deze knop pas verdwijnt nadat je de Windows 10-update geïnstalleerd hebt, want ook mensen die het besturingssysteem al gereserveerd hebben, zijn er nog niet van af. Gelukkig is het vrij eenvoudig om ‘m alsnog voorgoed te laten verdwijnen. En vrees niet: mocht je toch nog willen reserveren, dan tover je de knop in een handomdraai weer terug.

Hier verberg je het Windows 10-icoontje

Het werkt als volgt: je klikt op het kleine pijltje, links naast de icoontjes in je taakbalk en kiest voor Aanpassen. Vervolgens krijg je een venster waarin je alle icoontjes terug ziet. GWX is de boosdoener als het gaat om de Windows 10-reserveringen, dus hier verander je de instelling naar Geen icoon of notificaties tonen.

Je kunt eventueel nog rigoureuzer te werk gaan, want ook na bovenstaande stappen blijft het update-programma op de achtergrond actief. In dat geval wijzen we je graag door naar AskVG, waar je tot in detail terug kunt lezen waar Windows 10 zich schuil houdt op jouw computer.

Nog geen reacties

 1. Helaas werken de bovenstaande stappen niet. Zelf had ik het gisteren al geprobeerd, maar wanneer de pc weer opnieuw opgestart word staat het logo er weer en kun je van voor af aan beginnen…

 2. De map GWX staat in je system32-map, die staat weer in je Windows-map, op je hardeschijf met geïnstalleerde Windows-versie. Gehele map verwijderen, als GWX in Taakbeheer hebt beëindigd, want de GWX moet buiten werking zijn.

 3. Dit werkte bij mij:
  Ga naar:
  Configuratiescherm>Programma’s>Programma’s en onderdelen>Geïnstalleerde updates.
  Je krijgt nu een hele lange lijst dus wel even zoeken…
  Zoek: Update voor Microsoft Windows (KB3035583) (staat onder Microsoft Windows categorie)
  Klik er op. Windows vraagt of je hem wil verwijderen. Kies Ja
  Opnieuw opstarten en niet meer downloaden 🙂
  Suc6!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *