Zo dwarsboomt Whatsapp de concurrentie

Auteur: , 1 Reactie
Whatsapp

Met een simpel trucje maakt Whatsapp het de gebruiker lastig om Telegram te bezoeken.

Wie een slordige miljard gebruikers heeft, zal niet zo zeer de ambitie te hebben verder uit te breiden, maar toch vooral de bestaande gebruikers willen behouden. Whatsapp doet dat met een simpele truc. In de Android-app worden namelijk domeinnamen waarin het woord ‘telegram’ voorkomt niet automatisch in een linkje omgezet. Dat maakt het dus een stuk lastiger om een link te volgen naar de Telegram-app of een Telegram-groepschat. Met de domeinnaam ‘me’ blijkt dit niet te maken te hebben: een site als about.me wordt wel gewoon gelinkt.

Naast de weigering berichten met ‘telegram’ in links om te zetten is het ook niet mogelijk een bericht met dit woord te kopiĆ«ren door op het bericht te tappen en ingedrukt te houden. De enige manier om links te delen is om deze volledig uit te typen.

Zoals we in onderstaand screenshot kunnen zien geldt dit waarschijnlijk voor geen enkele andere domeinnaam. Zo is het wel gewoon mogelijk om de Piratebay of zelfs de website van de KKK te bezoeken:

Vreemd genoeg treedt dit niet op in de iOS-app.

Inmiddels heeft Android Police met eigen onderzoek bevestigd dat het hier niet gaat om een bug, maar dat Telegram is geclassificeerd als een ‘bad host’. Tja, nou maar hopen dat die miljard gebruikers niet op een andere manier bij Telegram terechtkomen. Telegram heeft als belangrijk voordeel de betrouwbare versleuteling, hoewel deze ook niet volledig veilig lijkt te zijn.1 reactie

geen last van…gebruik Viber

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).