Zo echt oogt een Chinese imitatie van de iPhone 6

Zo echt oogt een Chinese imitatie van de iPhone 6
Neem je genoegen met een abominabele bouwkwaliteit en een aangepaste versie van Android die sterk op iOS 7 en 8 lijkt? China is de plek waar je moet zijn.

We hebben hier onlangs nog de GooPhone i6 uitgelicht, een regelrechte kopie van de iPhone 6. Althans, van de mock-ups en uitgelekte onderdelen van de iPhone 6. Hij lijkt in alles op de aanstaande telefoon van Apple, maar het logo en de naam ontbreken.

Een Redittor meldt dat zijn broer in de Chinese stad Shenzhen een iPhone 6-kloon op de kop heeft getikt die wél over alle logo’s beschikt. De bouwkwaliteit zou niet tegenvallen, op de goedkoop aanvoelende homeknop na. De telefoon heeft een 4,7 inch scherm en een resolutie van 960 bij 540 pixels. Onder de kap ligt een processor met vier kernen, draaiend op 2,4GHz en ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. In de achterzijde huist een 126 megapixel camera.

Door de skin die Android op iOS laat lijken, kom het nog redelijk overtuigend over als je de telefoon aanzet. Maar als je op het App Store-icoon drukt wordt je uiteraard wel naar de Play Store gestuurd:

“You can see in the pictures when you click on the App Store it takes you to the Play Store, and most of the stock apps take you to a similar Android App. Everything seemingly works on it and I think I might switch to it for awhile to impress people at the bar and convince them I got an early iPhone 6. :)”

Zelfs de doos en de opladers zijn volledig Apple-esque.
Zo echt ziet een Chinese imitatie van de iPhone 6 er uit

Na een beetje afdingen werd er 145 dollar voor het toestel betaald, omgerekend 108 euro. Zes á 7 keer minder dan wat Apple voor de échte iPhone 6 gaat vragen. En je loopt nu al rond met een toestel dat nog niet is aangekondigd.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/iPhone_6_kloon_China/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. “In de achterzijde huist een 126 megapixel camera.” Niet slecht, zulke specs 😉

    Verbazingwekkend trouwens dat ze kiezen voor 2Gb ram geheugen en een 2,4 GHz quadcore (welke MediaTek zou hier achter zitten?), maar qua scherm niet verder komen dan een 960 bij 540 pixels, waar je op dit beeldformaat toch wel een 1080p of anders tenminste nog een 720p scherm verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *