Zo gaat Apple iOS 12 beautygate fixen… eindelijk

De camera-app zal binnenkort verbeterd worden
Het beauty-probleem heerst al ruim een maand.

We willen voor social media-foto’s allemaal nét iets mooier overkomen dan we werkelijk zijn, maar Apple stond recentelijk onder vuur vanwege iets té mooie kiekjes geschoten met de nieuwe iPhone X-varianten. Beautygate – zoals de controverse rondom de extreme schoonheidsfilter genoemd wordt – zal binnenkort opgelost worden.

Dat stelt Apple tegenover The Verge. De extreme beauty filter kan gelukkig worden opgelost met wat software tweaks en dat is dan ook wat het miljardenbedrijf aan het doen is. Het heeft overigens wel behoorlijk lang geduurd.

De problemen werden binnen een week na de release (eind september) een ding op het internet, wat Apple dus bijna een maand heeft gegeven om het probleem op te lossen. Maar de oplossing is er nog niet.

“De aankomende iOS 12.1 update is op het moment in openbare beta en zal de problemen rondom de veel te gladde huid gefotografeerd door de front camera aanpakken. Dat zal gedaan worden door een scherper basisframe van de Smart HDR vast te stellen,” aldus het merk tegenover het medium. Kortom, in iOS 12.1 zal er wat aan de camera-software gedaan worden waardoor je er straks niet meer als een opgespoten gladjakker uitziet.

Apple moest zich recentelijk om nog meer problemen bekommeren, want de iPhone XS en XS Max bleken soms helemaal niet op te laden. Het duurde uiteindelijk anderhalve week voor dat probleem werd opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *