Zo gaat Apple je een iPhone van 999 dollar aansmeren

Auteur: , 4 Reacties
iPhone 8

Smijten met die flappen.

Het nieuwe vlaggenschip is er straks vanaf 999 dollar. Nu zijn iPhones geen voordelige smartphones, maar zo’n hoge vanafprijs is niet eerder aan de orde geweest. Fans zullen weinig moeite hebben om een dergelijk bedrag te betalen voor een nieuwe iPhone. Twijfelaars en andere consumenten kunnen echter wel moeite hebben met zo’n stevige prijs.

Daar heeft de Amerikaanse techgigant vermoedelijk op wat bedacht. Volgens de analisten bij Barclays komt Apple met diverse aantrekkelijke bundels om de iPhone 8 aan te prijzen. Zo is de kans aanwezig dat het techbedrijf de nieuwe iPhone aanprijst met een gratis abonnement op Apple Music. Ook bestaat de kans dat men gratis iCloud opslag krijgt á 200 GB voor een jaar. Wellicht voor sommigen een lokkertje om het toestel tóch aan te schaffen. Bovendien lopen bij beide diensten het abonnement een keer af. Wellicht raakt de koper er zo aan verknocht, dat het abonnement wordt verlegd. Win-win voor Apple dus.

De kans is groot dat Apple met een dergelijke actie op de proppen komt. Helemaal zeker is het niet. Voor nu is het een scherpe analyse van Barclays. Binnenkort weten we meer. De nieuwe iPhones worden namelijk aanstaande dinsdag gepresenteerd. (via Business Insider)4 reacties

Het is een prachtige telefoon, eerlijk gezegd. Maar bijna 1000 euro voor het ‘instapmodel’…

Dit prijsbeleid heeft één groot voordeel: Apple creëert zo meer dan voldoende ruimte voor de concurrentie.
@RRRobert:

Het is natuurlijk een beetje krom om dit het instapmodel te noemen. Een S-klasse noem je ook geen instapmodel. Je kan in dat geval beter kijken naar een Iphone SE.

Zelf koop ik deze telefoon het moment dat die uit is en de eerste positieve reviews binnenstromen. 1000 euro voor een toestel dat ik elke dag 2-3 uur gebruik? No brainer. Mensen smijten dat in 5 dagen stuk op een vakantie. Vergeet ook niet een restwaarde van minimaal 350,- bij nette staat en het is helemaal peanuts.
@kromatic: nee, is niet krom. Weldegelijk een instapmodel, bij een S-klasse is het instapmodel de s350. Bij deze is dat de iphone x met 64/128 gb.
@diablogt: wel degelijk krom …. de iphone 7s is de “s350” … de Iphone X is de AMG versie … die je kan bestellen met verschillende opties :-P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).