Zo gaat de nieuwe Google Glass werken

Google Glass patent
Een door Google verkregen patent laat zien dat de bril op maar één oor leunt.

Hij leunt op slechts één oor en wordt vervolgens om je hoofd gewikkeld, zonder dat het instabiel raakt. Het zou zelfs zijn vorm vast kunnen houden zodat het altijd blijft zitten op een manier die de gebruiker prettig vindt. De band zou bovendien over touch-input beschikken: je kunt er dus (gedeeltelijk) de bril mee bedienen. Het patent beschrijft ook hoe een enkel display kan worden gecombineerd met een prisma dat over beide ogen valt om beelden te laten zien die door beide ogen kunnen worden waargenomen. Het prisma zou bevestigd zijn aan het deel dat op het oor rust.

In januari stopte Google met het verkopen van Google Glass en ging Nest-CEO Tony Fadell de scepter zwaaien bij het project. Afgelopen juli werd bekend dat Glass zou terugkeren als apparaat in sectoren als de luchtvaart en gezondheidszorg.

In september werden ontwikkelaars van Amazon’s Lab126, dat onderzoek doet naar hardware, ingehuurd om aan een wearable te werken die bekend staat als ‘Project Aura’. Men gaat ervan uit dat dit de reïncarnatie van Google Glass betreft. Uiteindelijk zou er volgens de berichten toch een nieuwe consumentenversie van de bril op de markt gaan komen.

Een link naar het patent vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *