Zo gaat de NSA terroristen opsporen

NSA
Big brother alias NSA alias de Amerikaanse inlichtingendienst heeft een nieuw project genaamd Skynet. Dit is wat het doet.

Skynet verzamelt metadata van mensen die terroristische connecties hebben. Dit nieuwe systeem is recent gebruikt door de NSA in Pakistan. Zo traceerde Skynet waar mensen zich bevonden aan de hand van hun telefoondata. Die mensen werden dan weer onderworpen aan een lijst om uit te vinden of ze banden hadden met Al Qaeda. Zo hoopt de NSA koeriers van Al Qaeda te traceren die hen vanzelf dichterbij de leiders brengt.

Met Skynet is het mogelijk om te zien waar iemand heen is gereisd en met wie deze persoon gebeld heeft en hoevaak een simkaart verwisseld is. Off the record was er al informatie gelekt over Skynet vanwege het publiceren van documenten door Edward Snowden. Het is bizar hoe specifiek dit systeem data kan achterhalen maar misschien wel essentieel in het opsporen van terrorisme.

Nog geen reacties

  1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    Bwah, ze mogen ook eens iets nuttigs doen ipv onschuldigen hun mails te monitoren, gesprekken af te luisteren enzovoort 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *