Zo gaat Facebook voorkomen dat jij je rot gaat voelen

Facebook
Omdat Facebook een vrolijke plaats moet zijn. Voor iedereen. Of zoiets.

Soms wil je gewoon niet aan dingen herinnerd worden. Of het nu je ex is, of een vervelende gebeurtenis. Het kan zomaar gebeuren dat je plots op Facebook geconfronteerd wordt met iets persoonlijks, wat je liever niet ziet. Daar gaat het sociale netwerk nu wat aan doen.

Op Facebook kun je teruggaan in de tijd om oude berichten te zien. Hartstikke leuk, alleen niet elke dag van je leven is simpelweg een vrolijke dag. Het Amerikaanse bedrijf is hier bewust van en komt met een nieuwe filtermogelijkheid. Daarin kun je aangeven dat je niet geconfronteerd wil worden met een bepaald persoon of een specifieke datum.

Dat je onbewust met het instellen van filters weer herinnerd wordt aan die negatieve dingen, zegt Facebook er dan weer niet bij. Onze tip: hou Facebook globaal, en neem het netwerk vooral niet te serieus. Hoe minder persoonlijke dingen jij deelt met social media, hoe kleiner de kans aanwezig is dat het ooit negatief terugveert. Tot zover het Apparata Psychoadvies, aangeboden door uw blogger van dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *