Zo gaat Google Assistant beter werken met smartphones

Hij kan je binnenkort beter helpen
Communicatie tussen producten van smartphonefabrikanten en Google Asssisant is vaak wat lastig.

In een blogpost gaat miljardenbedrijf Google in op een probleem dat veel hedendaagse slimme apparaten treft. Wanneer software en hardware niet door hetzelfde bedrijf worden gemaakt (wat meestal zo is) is de samenwerking tussen die twee vaak wat stug. Google beschrijf dat het daarentegen veel makkelijker gaat worden voor smartphonemakers om de slimme Assistant met hun telefoons samen te laten werken.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om opdrachten die de Assistant kan gaan uitvoeren voor specifieke toestellen door middel van geïntegreerde commando’s. Zo kunnen smartphonemakers de Google assistent binnenkort in staat stellen om (met ‘Ok Google’) te werken, zelfs als het scherm van een smartphone uit staat. LG, Sony Mobile en Xiaomi zullen als eerste de verbeterde integratie krijgen.

Ook gaat de Google Assistant beter samenwerken met de Routines-functie. Gebruikers kunnen hiermee commando’s aan bepaalde woorden koppelen, waardoor complexere opdrachten geen uitgebreide uitleg van de gebruiker vereisen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Hey Google, ik ben thuis’, waarna de Assistent je lichten aan zet. Of wat dacht je van ‘Goedemorgen Google’, waarna Google je het weerbericht voorleest en je een opsomming van je afspraken van die dag geeft.

Naast die aankondigingen laat Google in dezelfde blogpost weten dat ze dit jaar meer dan 30 talen gaan ondersteunen. Ze noemen nadrukkelijk dat een aantal talen in de komende maanden ondersteund gaan worden, waaronder Deens, Nederlands, Hindi, Indonesisch, Noorweegs, Zweeds en Thais voor Android- en iPhone-smartphones.

Meer over slimme spraakassistenten lezen? In dit artikel lees je alles over de spraakassistent van Amazon. Ook werd recentelijk bekend dat de Google Home gewoon lekker Nederlands gaat praten. Tot slot check je hier een open source slimme speaker met een heleboel interessante snufjes.

Foto @Maurizio Pesce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *