Zo gaat Google Maps een stuk persoonlijker maken

Auteur: , Geen reacties
Google Maps

Helemaal naar je eigen hand.

De meeste mensen zullen Maps voor de navigatie gebruiken en that’s it. De app biedt echter veel meer mogelijkheden dan enkel navigatie. Je kunt openingstijden bekijken van winkels of restaurants, nieuwe restaurants ontdekken, reviews checken en nog veel meer. Google wil die laatste features voortaan beter onder de aandacht brengen.

Dat maakte het bedrijf bekend op ontwikkelaarsconferentie I/O in Mountain View, Californië. Aan de hand van AI zal Maps beter weten met wie het platform te maken heeft. Wellicht een beetje creepy, maar het kan wel handig uitpakken. Maps die bijvoorbeeld suggesties geeft voor een restaurant in een nieuwe stad, omdat je die keuken zo lekker vindt. Of een avondactiviteit die bij je past.

Al deze functies komen in de tab ‘Voor jou’ te staan in de vernieuwde Google Maps. Men krijgt een eigen persoonlijke feed met gepersonaliseerde informatie voor een activiteit. Ook kan Maps je bijvoorbeeld vertellen wanneer er een nieuwe coffeeshop wordt geopend, omdat je zo vaak bij cofeeshops te vinden bent. De uitrol van het vernieuwde Google Maps is later in de zomer van dit jaar en komt naar Android en iOS. De functies zijn voorlopig exclusief voor de apps in ontwikkeling. De webversie van Maps krijgt de mogelijkheid vooralsnog niet. (via TechCrunch)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).