Zo gaat RDR2 GTA V definitief ‘verslaan’

Auteur: , Geen reacties
Awesome!

De game wordt deze week nóg vetter!

Originele bericht:
Rockstar komt haar belofte na en brengt eind deze maand de Online-variant van de kaskraker Red Dead Redemption 2 uit. Althans, het gaat om een bèta van Red Dead Online en zal in waves beschikbaar worden gemaakt.

Red Dead Online zal in vlagen beschikbaar worden gemaakt, allereerst voor degenen die de Ultimate Edition van de game hebben gekocht. Die kunnen vanaf vandaag rond 14:30 (Nederlandse tijd) aan de slag met de multiplayer-versie van de nagenoeg perfecte game. De variant van zo’n €99 euro bevat onder andere een aantal bonus-missies, wapens, items, kortingen en paarden. Ook zat er bij de duurdere editie wat online content.

Spelers die de game op de release op 26 oktober hebben gespeeld krijgen vervolgens woensdag toegang. Rockstar beloont tevens mensen die de game een paar dagen na de release hebben gecheckt. Wellicht moesten mensen op de release (vrijdag) nog werken en sprongen ze zaterdagochtend om 6 uur uit bed om de game op te starten. Spelers die de game tussen 26 en 29 oktober hebben gespeeld krijgen donderdag toegang tot de Online bèta. Red Dead Online is overigens gratis voor iedereen die de game bezit.

Tot slot wordt de rest van de spelersbasis aanstaande vrijdag toegelaten tot Red Dead Online. Erg slim van Rockstar om spelers in vlagen toe te laten, omdat online componenten – zeker bij een populaire game zoals Red Dead Redemption 2 – in de beginfase altijd overspoeld worden met spelers. Zo maak je de te zware lading op de servers wat lichter en beloon je tevens ‘echte’ fans van de game.

Wat cowboys precies kunnen gaan doen in de multiplayer is niet helemaal bekend. Het zal verhaal-componenten bevatten en allerlei competitieve momenten kennen. Waarschijnlijk komen de heists ook weer terug. Verder noemt Rockstar het de eerste stap in een alsmaar groter wordende (online) wereld en stelt dat het de bedoeling is dat spelers hun voortgang meenemen nadat Online 1.0 uit zal komen. Wanneer die overgang zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Hoe dan ook, dit wordt een gigantisch project voor Rockstar. Niet alleen was RDR2 wat mij betreft stukken beter dan GTA V (al heeft dat veel (maar niet alleen) met smaak te maken), de wereld leent zich tevens ontzettend goed voor de Online-behandeling van de populaire ontwikkelaar.

GTA Online wordt op dit moment nog steeds massaal gespeeld en GTA V blijft een van de best verkochte entertainmentproducten ooit gemaakt. Kan Red Dead Online die game evenaren? Misschien niet kwa spelersaantallen (in elk geval totdat de PC-versie en misschien zelfs Switch-variant uitkomen, als ze uitkomen) maar waarschijnlijk wel kwa persistente, dynamische wereld. GTA Online was namelijk ooit een serieus en vermakelijk product, maar met allerlei gestoorde uitbreidingen, hackers (op PC) en een uit de hand gelopen pay-to-win-systeem is het wat mij betreft geen vermakelijke versie meer.

Doordat de maker bij Red Dead Online redelijk beperkt is in creatieve vrijheid (vliegende auto’s, lazer-wapens en gekke pakjes zijn niet echt realistisch eind 19e eeuw) moeten ze zich focussen op gameplay en moeten gebruikers willen betalen voor outfits, wapens en missies. Dat doen ze alleen als ze echt goed zijn.

Maar goed, ik kan niet in een glazen bol kijken; we zullen zien of Red Dead Online in elk geval wat betreft kwaliteit GTA Online voorbij schiet. Vanaf 30 oktober is de bèta voor iedereen beschikbaar.

Update (14:32)
Er is meer bekend over de aankomende bèta van Red Dead Redemption 2. De modi die de online modus gaat bevatten zijn namelijk uitgelekt, zo meldt VG24/7. Het zal gaan om de modi Make It Count, Most Wanted, Name Your Weapon, Team Shootout, Races en Hostile Territory.

Die eerst genoemde is wellicht het meest interessant, of het meest klote, afhankelijk van je standpunt. Naast Battlefield, Call of Duty en Fortnite gaat ook Red Dead Redemption 2 zich richten op het alom populaire battle royale-genre. Yup, Red Dead Online krijgt een battle royale-modus.

Spelers zullen in een match met 31 andere cowboys worden opgezadeld in een beperkte omgeving, waaronder Strawberry, Stillwater Creek en Tall Trees. Strawberry is bijvoorbeeld een relatief kleine stad in het westen van de map; mogelijk wordt het dus een chaotische, krappe gamemodus.

Verder zijn de modi iets conventioneler, waaronder een death match-modus, free for all en races. Tot slot nog een kleine verrassing: er zitten een aantal belangrijke singleplayer-missies in Reed Dead Online. De eerste missie zou direct belangrijk zijn voor je karakter, omdat je hier moet kiezen wat voor morele keuze je maakt in de Online wereld. Kortom, het lijkt erop dat je moet kiezen of je een lawman of een outlaw wordt.

Foto @RockstarGamesEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).