Zo gaat Samsung op jacht naar goud

Auteur: , Geen reacties
Samsung

En andere materialen.

Samsung heeft bekendgemaakt onderdelen van oude Galaxy Note 7’s te gaan recyclen. Dat stelt het bedrijf in een statement op de Koreaanse site van de techgigant (vertaling). Samsung verwacht 157 ton aan metalen te recyclen. Onder de metalen begeven zich onder andere goud.

Onder meer OLED schermen, geheugenchips en camera modules zullen worden gerecycled of gerepareerd voor hergebruik. Ook worden oude Galaxy Note 7’s hergebruikt in zijn geheel. In Zuid-Korea is de smartphone momenteel verkrijgbaar als ‘Galaxy Note Fan Edition‘. Onderhuids is dit een Galaxy Note 7, enkel is de brandgevaarlijke batterij vervangen zodat de phablet veiling in gebruik is.

In september 2016 stopte Samsung wereldwijd met de verkoop van de Galaxy Note 7. Het toestel bleek gevaarlijk en gevoelig voor ontploffingen. Het techbedrijf maakte destijds een fout door een te grote accu in de phablet te stoppen. Gebruikers over de hele wereld liepen brandwonden op door ontploffingen en Samsung kreeg te maken met serieuze reputatieschade.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).