Zo gaat Uber jouw locatie bijhouden op de achtergrond

Uber
Uber komt binnenkort met een update die er voor gaat zorgen dat de app altijd weet waar je bent. Zitten we hier op te wachten?

In het straatje privacy raakt Uber hier een gevoelige snaar. Nu open je Uber en zoekt de app naar je locatie om vervolgens een taxi te zoeken, maar binnenkort is dat voorbij. Uber gaat constant bijhouden waar jij je begeeft om je vervolgens een melding te sturen wanneer er een taxi in de buurt is. Dit heeft tot gevolg dat je elke keer de app handmatig moet ‘killen’ om geen berichtjes te krijgen en dat de app stopt met het bijhouden van je locatie. Bijkomend nadeel is dat een applicatie die constant gebruik maakt van de GPS op een smartphone de batterij harder leegzuigt als een bloedzuiger op de arm van Freek Vonk. Ook komt er een niet-verplichte optie. Uber gaat namelijk vragen om toegang te krijgen tot de contactenlijst van de telefoon om je vrienden of familie speciale aanbiedingen aan te bieden.

Stel: je maakt gebruik van Uber en zit hier niet op te wachten. Kijk dan regelmatig in de app store bij updates en zorg dat de applicatie niet zomaar de nieuwste versie binnenhaalt. Houd er rekening mee dat ‘automatisch updaten’ niet aangevinkt is op jouw smartphone.

Nog geen reacties

    • @SCscreamGT2: Yes, tenzij ze die mogelijkheid weghalen. Dat kan, dan is het Altijd of Nooit.

      Anders moet je dit zien:

      Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Uber -> Bij gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *