Zo gaat YouTube een nieuw schandaal voorkomen

Auteur: , 1 Reactie
YouTube

De videodienst van Google heeft de afgelopen periode behoorlijk onder vuur gelegen.

De YouTube-soap komt mogelijk aan een einde. Het begon met het drama omtrent PewDiePie en daarna kwam aan het licht dat de videodienst advertenties laat zien bij video’s met een ‘extremere inhoud’.

YouTube kan zelf niet alles bijhouden aangezien er iedere dag duizenden nieuwe video’s op de site worden geupload. Het Amerikaanse bedrijf heeft daarom de hulp ingeroepen van derden. Diverse bedrijven zijn aangetrokken door YouTube om het advertentieprogramma van de videosite in de gaten te houden. Dit moet ervoor zorgen dat de juiste advertentie voor het juiste filmpje komt.

De site kent tot zekere hoogte vrijheid van meningsuiting. Dit betekent dat mensen met afwijkende idee├źn ook hun mening mogen delen in een video. Bijvoorbeeld het ontkennen van de holocaust of het promoten van de KKK. YouTube trekt wel een grens. Het oproepen van geweld is bijvoorbeeld ten strengste verboden.

Grote bedrijven willen niet dat hun merk geassocieerd wordt met video’s met een dergelijke boodschap. Aan de aangestelde bedrijven de taak de video’s te gaan monitoren om advertenties in goede banen te gaan leiden. (via Bloomberg)1 reactie

YouTube is er al een maand ofzo mee bezig en het levert een slagveld op.
Legio commentaar-kanalen bij wie een groot deel van de video’s is ge-demonetized. Content-creators die met de handen in het haar zitten want het is volstrekt opduidelijk op basis van welke gronden YouTube dat doet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).