Zo gebruik je Apple Pay in Nederland op een nieuwe manier

Ook ABN AMRO is van de partij
Er is een nieuwe bank beschikbaar voor Apple Pay-gebruikers.

Halverwege dit jaar kwam Apple’s langverwachte betalingssysteem door middel van Apple-apparaten eindelijk naar Nederland. Er zat daarentegen nog wel een grote maar aan; je moest een bankrekening bij de ING gebruiken. De ‘maar’ is nu een beetje kleiner geworden, want er is een tweede bank bijgekomen.

En wel de op twee na grootste bank van Nederland: de ABN AMRO. Klanten wisten eventueel al dat de service eraan zat te komen, maar een officiële releasedatum was er tot vandaag niet. Nu maakt de bank bekend dat Apple Pay via een ABN AMRO-rekening ondersteund wordt, geheel met grappige slogan: ‘Betalen met Apple Pay – Appeltje-eitje.’

De set-up voor het betaalsysteem van Apple is ongeveer hetzelfde als dat voor de ING-versie. Hieronder leggen we het stap voor stap uit:

  • Ga naar de Mobiel Bankieren app op je iPhone
  • Klik op het tabblad Zelf Regelen
  • Tik op Apple Pay en kies de juiste bankpas
  • Check je Gegevens en klik op Accepteren

Je bankpas zit nu verwerkt in je Apple Wallet en op deze manier kun je dus contactloos betalen met je iPhone, maar ook bijvoorbeeld een Apple Watch, Mac of iPad. ABN AMRO biedt ook een niet Apple-georiënteerde manier aan om contactloos te kunnen betalen, en wel door middel van wearables. Daarover lees je hier alles.

Foto @ABN AMRO

Nog geen reacties

  1. Heel fijn voor de ABN-AMRO gebruikers, welkom bij de club 🙂
    Apple Pay werkt het makkelijkst en snelst met de Apple Watch, ik betaal er nagenoeg alles mee.

    Omdat je max E2500 kunt betalen, ideaal voor bij na alles (mijn nieuwe auto van het weekend proberen af te rekenen, moest helaas toch mijn pasje erbij pakken). Met gewoon contactloos pinnen, moet je toch regelmatig weer je pasje insteken (bij cummulatief E50 en boven de E250), dus bij de Appie iets te vaker dan ik wilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *