Zo gedateerd is de gemiddelde Facebook-profielfoto

Facebook Profiel Foto
Goede kans dat deze jongen inmiddels een kind, rimpels en een bierbuik heeft.

Want Nederlanders presenteren het liefst een antieke versie van zichzelf, een kiekje uit het tijdperk vóór de gevolgen van bokbiertjes, barbecue-Doritos en kip tandoori-pizza’s al te zichtbaar werden, zo blijkt uit onderzoek. Hoeveel Nederlanders passen vaker dan één keer per half jaar hun profielfoto aan? Marktonderzoeksbureau Multiscope wilde dat weten – of ging ervan uit dat wij dat graag zouden doen. 1032 Nederlanders van 18 jaar of ouder werden geënquêteerd over hun foto’s op de sociale netwerksite.

Deze Nederlander heeft het in ieder geval al een paar maanden niet gedaan, zoals te zien is aan het zomerse licht op de foto. Twee derde van alle Nederlanders zou volgens het onderzoek maximaal één keer per jaar zijn profielfoto veranderen. Een kwart (22,1%) zegt ‘geregeld’ zijn foto op Facebook te wijzigen.

Vakantiekiekjes zijn populair: 29,8% kiest daar voor als profielfoto. Daarbij is in 59,4% van de gevallen sprake van een geposeerde foto en wordt er op 78,8% van de foto’s gelachen. Recht in de lens kijken doet 74,4%. Bovenstaand Facebook-profiel is dus in alle opzichten een heel doorsnee voorbeeld, hoewel niet helemaal duidelijk is of hier gelachen wordt. Wie kinderen heeft, zal deze in 52% van de gevallen in zijn profielfoto opnemen.

Het gemiddeld aantal likes op een profielfoto zal je misschien verbazen: dat zijn er maar liefst 42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *