Huawei Mate 40 Pro

Zo goed is de camera van de Huawei Mate 40 Pro

Zo goed is de camera van de Huawei Mate 40 Pro

Dat de camera van de Huawei Mate 40 Pro goed is mag geen verrassing zijn. Maar hoe goed precies?

Om daar een antwoord op te geven kijken we naar het resultaat van de experts bij DxOMark. De gister aangekondigde Huawei Mate 40 Pro hebben ze al ruimschoots getest om met een oordeel te kunnen komen.

Volgens DxOMark is de Huawei Mate 40 Pro een monster op het gebied van dynamische range. Volgens hun oordeel is de Mate 40 Pro op dit moment de beste camera van alle smartphones. Zowel de achter- als de camera op de voorkant. De top 5 beste smartphone camera’s bestaat wat DxOMark betreft uit de Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro en de Vivo X50 Pro+. Daarmee bestaat de volledige top 5 uit smartphones die allemaal afkomstig zijn van Chinese producenten.

Huawei weet zich te onderscheiden dankzij de samenwerking met Leica en hun slimme AI. De Chinese techgigant weet de AI altijd zo goed toe te passen, zonder dat het meteen overdreven en nep lijkt. Daar kunnen andere fabrikanten nog wat van leren. Het feit dat de selfiecamera nu ook een groothoeklens heeft is een dikke bonus. Daardoor weet Huawei zowel aan de voor- als de achterkant maximaal te scoren als we DxOMark mogen geloven.

2 reacties

  1. DXO Mark is net als de meeste US media extreem bevooroordeeld.
    Heb je niks aan.
    Huawei maakt prima foto’s maar de video blijft al jaren achter.
    Verschil in fotografie is tegenwoordig alleen nog maar te zien als je alles naast elkaar legt.

    Geen Google services maakt dit toestel waardeloos en zelfs voor 50% van de prijs lastig te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *