Zo goed werkt de nieuwe camerastabilisatie van Olympus

olympus-stabilisatie
Een foto maken en er vervolgens achter komen dat het een bewogen bende is geworden is enorm frustrerend. De nieuwe stabilisatietechniek van Olympus is gelukkig betrouwbaarder dan ooit.

Met de zogenaamde 5-axis stabilization is het volgens Olympus geen probleem om scherpe foto’s te maken in situaties die vroeger gegarandeerd bewogen plaatjes opleverden. In onderstaande video krijgen we een kijkje in de camera, zodat je goed kunt zien hoe deze techniek in zijn werk gaat.

Sensor-shift
In tegenstelling tot veel andere camerastabilisatie zit de techniek verwerkt in de camera zelf, in plaats van in de lens. Met het zogenaamde sensor-shift systeem wordt de positie van de image sensor bijgesteld aan de hand van de bewegingen van de camera.

[gv data=”wyIwmDnI09A”][/gv]

2 reacties

  1. Sluitertijd maximaal aantal 1/seconden voor de brandpuntsafstand niet goed genoeg?
    Voorbeeld: 1/200 s voor 200 mm brandpuntsafstand. Dit werkt prima voor fullframe camera’s. Voor crop camera’s voldoet datzelfde maar dan met cropfactor vermenigvuldigd.

  2. Overigens zit bij Sony de beeldstabilisatie al in de body. In tegenstelling tot Nikon en Canon waar het stabiliseren in de lens moet gebeuren (waar is de edit knop…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *