Zo groot wordt het nieuwe hoofdkantoor van Apple [video]

Zo groot wordt het nieuwe hoofdkantoor van Apple [drone video]
De bouwgrond in Cupertino waar Apple momenteel een nieuw kantoor laat bouwen wordt vakkundig afgeschermd, maar met een quadcopter is het vrij makkelijk om het gebied in kaart te brengen.

YouTube-gebruiker Jmcminn hing een GoPro Hero 3+ onder een DJI Phantom 2 en trok met zijn cameradrone over het bouwterrein. De beelden laten zien hoe indrukwekkend groot het Apple HQ gaat worden. Van iets dat op een ruimteschip lijkt ontbreekt echter nog ieder spoor, al lijkt het wel alsof een gigantische vliegende schotel geparkeerd heeft gestaan.

[gv data=”pfZvimPkKio”][/gv]

Het grotendeels uit glas opgetrokken hoofdkantoor moet over twee jaar plek bieden aan meer dan 12.000 werknemers en zal naar verwachting $5 miljard gaan kosten. Er komt ook een met zonnepanelen bedekte parkeergarage, een groot fitnesscentrum, een losse R&D-faciliteit en een theater waar de pers bijgepraat kan worden over de nieuwste producten. De plek waar Campus 2 komt te staan was voorheen eigendom van HP.

Het nieuwe gebouw heeft als bijnaam ‘The Mothership’, vanwege zijn ronde vorm. De verantwoordelijke architect is Norman Foster, bekend van onder meer de Reichstag in Berlijn.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Apple_Campus_2_renderings/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Vijf miljard voor een kantoorpandje… Wie ’t breed heeft laat het breed hangen. Mooi dat ze het doen hoor, daar niet van. Maar ik vraag me af wat het bedrijfseconomische rendement van zo’n investering is.

    Norman Foster bekend van de Reichstag? Die Reichstag is toch echt ontworpen door Paul Wallot hoor. Het enige dat Norman Foster eraan gedaan heeft is die nieuwe glazen koepel ontwerpen. De Augurk en de Milleniumbridge in Londen zijn van hem, het World Port Centrum in Rotterdam ook. En zo nog wel een paar gebouwen.

    • @potver7: 12.000 mensen is meer dan een kantoorpandje. Daarnaast kost een R&D faciliteit etc ook veel. Andere gebouwen moeten niet meer gehuurd worden of kunnen verkocht worden. Ik vermoed dat er ook heel wat servers komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *