Zo hack je een Mitsubishi Outlander [video]

Auteur: , 33 Reacties
Outlander PHEV

Handig, even het alarm uitzetten.

De Outlander (rijtest) weet de laatste tijd de nodige publiciteit te verkrijgen. Was er eerst al het akkefietje met Typhoon, die volgens de politie te zwart zou zijn om er in rond te rijden, nu blijkt de hybride SUV ook nog eenvoudig te hacken.

In onderstaande video laat Ken Munro zien hoe hij via het eigen Wifi-netwerk van de auto toegang weet te krijgen tot allerlei functies. Het diefstalalarm kon worden uitgezet, maar er kon ook fijn gekloot worden met verwarming en airconditioning.

Munro zag op zijn eigen smartphone opeens het Wifi-netwerk van de Outlander van een vriend langskomen en dacht: hey, eens kijken of ik daar op kan. Munro had daar wel vier hele dagen voor nodig, maar verzekert ons dat het met een beetje snelle computer ook binnen een dag kan.

De Outlander PHEV communiceert namelijk via zijn eigen netwerk, en niet via beveiligde servers zoals de meeste slimme wagens. Mitsubishi heeft beterschap beloofd.33 reacties

Leuk om te proberen.
@dutchcorvette: wil je dat ook tegen de politie vertellen?
@ritchie: proberen hoeft toch niet per definitie stelen te zijn.
Grappig om te doen
Hahahaha reed die Typhoon in een outlander? Wat een grap, ik dacht een Mansory s-coupe met vleugeldeuren en spinners oid!
@fmgarcia: dus ook geen reden om hem aan te houden toch? In een outlander…
@dionijsb: @SylvanaGT Nee je hebt gelijk, dan zouden ze hem moeten opblazen. Gaat erom dat er 9 miljoen van die dingen door Zwolle rijden en ik iets heel anders in gedachte had.
@fmgarcia: ja, precies
@dionijsb: het is wel Zwolle hè?!
@fmgarcia: die knuffelTurk Yes-R maakte toch ook reclame voor die hondslelijke Outlander. Blijkbaar een gewilde auto in onze Nederlandse rapscène.
@baap: hoofdprijs bij the voice of Holland was een Mitsubishi asx
@xiran: Was dat niet ‘Best rap of Holland’? ;)
@baap: Yess-r een Turk? Jij hebt echt geen idee waar je het over hebt. Zo aan je naam te zien, ben je vast een Scandinaviër. Kun je er ook niets aan doen.
@roppp: Waar zou ik het over moeten hebben dan? Indirect zeg je dus dat Scandinaviërs geen idee hebben? Zo aan je naam te zien heb je twee p’s teveel gebruikt en zou je eens wat aan je grammatica moeten doen. Maar hee, daar kun jij waarschijnlijk ook niets aan doen. Daarnaast ben ik gewoon een Hollander met een te gekke username op Autoblog.
@baap: leuk verhaal doen we niks mee
@baap: Ehm ik hou van auto’s en ook van muziek. Typhoon is wel een klasse beter dan de presentator van de kids top 20 hoor. Soort Mercedes met een Geely vergelijken.
@baap: Yes-R woont schuin tegenover mij en rijdt inderdaad ook in een …*tromgeroffel*… Outlander PHEV!
Verkeerde besparing
Wacht, dit zijn van die leuke dingetjes als je niet meer in NL woont.
1: Er is een rapper die zichzelf Typhoon noemt. Ok.
2: De politie is van mening dat een Outlander tot dure auto’s behoort? Huh?
3: In Zwolle kan je in 2016 door racial profiling nog staande gehouden worden? Om je rot te schamen!
4: Je kan een Outlander hacken. Met genoeg wilskracht zijn de meeste auto’s van tegenwoordig toch wel via de wifi te hacken?
@gregorius: De politie dacht natuurlijk, een rapper in een Outlander, dat KAN niet zijn eigen auto zijn.
@gregorius: Neger in een witte auto, daarom werd ie aangehouden.
@purepet9229: wikipedia:
De Taaltelefoon, een taaladviesdienst in samenwerking met de Nederlandse Taalunie, adviseert het gebruik van zwarte in plaats van neger in bijvoorbeeld journalistische teksten.[4] Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis beveelt met name witte Nederlanders aan om het N-woord niet meer te gebruiken, “want wie ben jij om te beoordelen dat een ander van die term geen last mag hebben?” [5] De meeste Nederlanders van Afrikaanse of gemengd-Afrikaanse herkomst geven zelf de voorkeur aan de term zwart.[
@gregorius: 1. Jup 2. Tja, als particulier op relatief jonge leeftijd een auto van minimaal 40k kan inderdaad vragen oproepen. 3. Nee, wel door een relatief dure auto icm racial profiling. Meestal zijn het getinte personen die graag rappen over snelle auto’s, drugs, guns en bitches. 4. Ja, kan inderdaad bij elke auto. Net zoals je elke banktransactie kan onderscheppen. De vraag is alleen hoeveel tijd het in beslag neemt. Aan de hand daarvan maak je op of het rendabel is. Een half jaar 1 auto proberen te hacken is het niet waard. Een half uurtje dan weer wel. Alles is relatief.
Zo kunnen we alle outlanders het water inrijden
@terminator: Precies daaraan moest ik ook al denken! Lekker allemaal de plomp in, die lelijke dingen. +1!
@123bat: ik heb daarom dus ook een nieuw levensdoel erbij gekregen!
Zijn er dan mensen die een Outlander willen jatten?
Nog een reden om er geen een te kopen.
Ideale auto, niemand wil hem jatten?
Alarm niet nodig geeft het ook geen storing.
Na de Multipla mijn tweede auto waar ik geen zorgen over heb.
Komen jullie er nu pas achter dat Typhoon staande werd gehouden in een Foutlander? En de media maar lullen over een “dikke auto”. Gewoon een hoge leasebak voor jonge gezinnen.
@Jochempie: De leasebak voor jonge gezinnen is de Peugeot 308 SW volgens mij.
Dit is gewoon een lulverhaal want met die wifi kun je alleen wat opties bedienen dus dat starten kun je wel vergeten ,en dat zogenaamde alarm is allen en alarmsysteempje wat mitsubishi erop heeft gezet en wat geen funtie heeft want als er een gekeurd alarm in zit zit het nog geeneens op het systeem van de auto
Als je zo’n domme bak wilt ‘hacken’ moet je wel heel levenloos zijn. Meest inspiratieloze auto sinds de eerste wereldoorlog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).