Zo heet de nieuwste versie van Android

Zo heet de nieuwste versie van Android Google heeft de laatste versie van Android’s mobiele software eindelijk een naam gegeven. Tot nu toe stond de versie bekend onder de naam ‘Android N’.

De Android-gebruikers onder ons weten dat Google de software vaak noemt naar iets dat te maken heeft met snoep. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de letter klopt op alfabetische volgorde. In 2013 stond de ‘K’ voor KitKat, in 2014 hadden we de L van Lollipop en afgelopen oktober de M van MarshMallow. De nieuwste versie zal ‘Nougat’ worden genoemd.

Google maakte dat vandaag bekend op Snapchat en Twitter. In mei vroeg het bedrijf om hulp van zijn fans voor het bedenken van de naam. Vanzelfsprekend ontving het bedrijf miljoenen suggesties en de naam ‘Nougat’ kwam het vaakst voor. Een nieuwe feature van Android Nougat is onder andere de VR-modus. Daarnaast komt er ook een optie om langer met een acculading te kunnen doen. De feature, genaamd Doze on the Go, zorgt ervoor dat de smartphone batterij bespaart als ‘ie niet wordt gebruikt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *