Zo hoopt Apple meer iPhones te verkopen

Zo hoopt Apple meer iPhones te verkopen
Het is een manier.

Nieuwe smartphones die op de markt komen zijn technisch steeds beter. De kans is dan ook groot dat je minimaal twee jaar zoet bent met je toestel. Een iPhone 8 zal ongetwijfeld nog prima werken, maar Apple moet natuurlijk ook zijn verkoopdoelen halen. Daarom experimenteert het bedrijf met een nieuwe move in een land waar veel kansen liggen: China.

In het Aziatische land is Apple gaan samenwerken met de lokale banken. Geïnteresseerden kunnen in een Apple-winkel een iPhone kopen zonder direct de (flinke) aanschafprijs in één keer te voldoen. In China gaat Apple aan klanten rentevrije leenconstructies aanbieden. Door in termijnen rentevrij een bedrag te betalen hoopt Apple in het Aziatische land meer iPhones te verkopen.

Het is een slimme zet, want dit trekt wellicht meer mesen over de streep. iPhones zijn zeker geen goedkope dingen en zeker als je opteert voor een high-end model dan mag de portemonnee getrokken worden. Omgerekend naar dollars betalen Chinezen ongeveer 41 dollar per maand voor een iPhone XR of 53 dollar per maand voor een iPhone XS, aldus Reuters. Daar kan nog een korting bijkomen wanneer een oudere iPhone ingeleverd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *