Zo hoopt Facebook jou langer vast te houden op de site

FB
Niet meer nieuwsartikelen doorklikken, maar direct lezen op Facebook. Hoe gaat dit in z’n werk?

Zo nu en dan komen er op je tijdlijn leuke artikelen voorbij van pagina’s die jij hebt geliked of van vrienden die iets delen. Je klikt erop en vervolgens lees je het artikel. Duurt allemaal veel te lang, vindt Facebook. Het wordt straks mogelijk om nieuwsartikelen direct te lezen op het social mediaplatform. Deze nieuwe feature wordt binnenkort uitgerold onder de gebruikers in de VS met de naam “Instant Articles”. In deze rubriek gaat men artikelen vinden van o.a The New York Times, Buzzfeed en National Geographic.

Waar het natuurlijk echt om draait is de doekoe: de adverteerders betalen een x bedrag aan Facebook om hun artikelen te publiceren op de site en mogen 70% van de inkomsten daaruit houden. 30% gaat naar Facebook zelf. Op deze manier lees je het nieuws, én spendeer je meer tijd op het sociale netwerk. Win-win denkt Facebook. We verwachten dat deze functie later uitgerold gaat worden in Europa en in de rest van de wereld.

Nog geen reacties

  1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    Facebook, dat wordt erger en erger. Toch maar naar Google+, dat is nog minder erg. Of iets nieuw!

  2. De facebookpagina van mijn bedrijf melde me net dat we al 300 dagen geen nieuwe berichten hadden geplaatst. Ik denk er eigenlijk ook niet altijd aan.

  3. Ik ben er een dik jaar geleden al mee opgehouden toen steeds meer mensen alleen maar posten wat ze de hele dag aan t doen waren en foto’s maakten van wat ze die dag aten…. Dat boeit me echt niet. Hoop nog eens dat die luchtbel van een Facebook eerdaags knapt. Maar whats next??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *