Zo hou je je kinderen stiekem in de gaten

Zo hou je je kinderen in de gaten
Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig en verantwoord internet? Deze tips helpen je om je kinderen veilig kennis te laten maken met het internet.

1. Wees eerlijk tegen je kinderen als je ze gaat bespioneren. Natuurlijk ken jij je kinderen beter dan wij, maar open en eerlijk zijn over de gevaren van het internet werk. Door over online en digitale veiligheid te praten, worden kinderen beter in het herkennen van potentiele problemen.

2. Hou jezelf ook aan de opgestelde regels, want anders willen kinderen zich er ook niet aan houden.

3. Lees de tips van organisatie the Family Online Safety Institute over hoe je kan praten over online veiligheid met je kinderen.

4. Gebruik Net Nanny. Je betaalt een jaarlijks bedrag en je krijgt zo’n beetje alles om je kind in de gaten te kunnen houden. Van een internetfilter tot social media monitoring.

5. Ook een handige app is PureSight, waarbij je als ouder een account kan maken om te zien wat je kind allemaal doet online.

6. Als je Windows 10 hebt, kun je een account voor je kind maken en daar bepaalde dingen instellen zoals hoe lang ze achter de computer mogen zitten. Dit is ook mogelijk op macOS Sierra.

7. En wat dacht je van een router die je laat zien wat je kind doet op het internet en voor hoe lang? Dit doet Torch, net zoals het net geïntroduceerde Google Wifi of Sitecom Mesh

8. Voor de allerkleinsten bestaan er draagbare apparaten zodat je weet waar ze uithangen en ze jou kunnen bereiken wanneer er iets aan de hand is. Tinitell en Filip zijn daar voorbeelden van. Of via dit apparaatje.

9. Voor mobiele apparaten is Life360 Family Locator handig, waarbij je je locatie deelt met je familieleden.

Natuurlijk gaat het er vooral om wat voor jou en je kinderen werkt, maar kijk ook vooral naar hoe je de apparaten gebruikt en wees niet bang om je kind vrijheid te geven.

Ps: Als je je baby in de gaten wilt houden, dan is dit iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *