Zo installeer je Chrome OS op je oude laptop of PC

Auteur: , 6 Reacties
Zo installeer je Chrome OS op je oude laptop of PC

Het goede nieuws: het kan voortaan zonder je oude bestanden kwijt te raken.

De tool die je hiervoor nodig hebt heet CloudReady en installeert Chrome OS naast je bestaande besturingssysteem. Ontwikkelaar Neverware zorgt er automatisch voor dat er drivers beschikbaar zijn voor je hardware en voorziet je ook van updates, zodat je zelf geen risico loopt.

Neverware richt zich in principe op scholen, aangezien daar geld te verdienen is met licenties voor ondersteuning, maar CloudReady is ook gratis beschikbaar. Je kunt de nieuwste versie op vrijwel elk systeem installeren, zolang je maar Mac OSX of Windows 7, 8 of 10 draait en 32GB vrij kunt maken op je harde schijf.

CloudReady is hier te downloaden, inclusief de nodige uitleg, mocht je er zelf niet uit komen.6 reacties

En wat bied het Chrome OS dan voor’n voordelen tegenover Windows (ofwel waarom zou ik de moeite moeten nemen het Chrome OS naast Windows te installeren)?
@robert110: om het te leren kennen zodat je hier informatie over kan geven als mensen je hier info over vragen of om het aan te raden aan +60plussers die graag een computer willen gebruiken maar Windows of Mac te moeilijk vinden.
@Jantje_555: Er valt weinig te leren aan ChromeOS, en dat is ook het toffe/voordeel eraan.
32 Gb vrij maken op je harde schijf… da’s volgens mij bijna 2x zo veel als Windows 7, 8 of 10 nodig heeft.
@RRRobert: Wat ik denk is dat het gewoon een afgeschermde omgeving is en die 32GB ook incl. de opslag is, want waarschijnlijk kan je niet bij de rest van je harde schijf. Beetje suf dus.

Een Chromebook is namelijk ook maar 16 of 32GB want alles/veel staat in de cloud, de installatie zelf is maar een paar MB
Ik heb een Chromebook en dat is een fantastich en retesnel ding voor weinig knaken en het bevalt mij enorm.

Ergens anders in huis staat nog een oldskool PC voor de broodnodige windows dingen. Maar ik heb geen idee waarom je Chrome OS op een windows PC zou willen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).