Zo installeer je Chrome OS op je oude laptop of PC

Zo installeer je Chrome OS op je oude laptop of PC
Het goede nieuws: het kan voortaan zonder je oude bestanden kwijt te raken.

De tool die je hiervoor nodig hebt heet CloudReady en installeert Chrome OS naast je bestaande besturingssysteem. Ontwikkelaar Neverware zorgt er automatisch voor dat er drivers beschikbaar zijn voor je hardware en voorziet je ook van updates, zodat je zelf geen risico loopt.

Neverware richt zich in principe op scholen, aangezien daar geld te verdienen is met licenties voor ondersteuning, maar CloudReady is ook gratis beschikbaar. Je kunt de nieuwste versie op vrijwel elk systeem installeren, zolang je maar Mac OSX of Windows 7, 8 of 10 draait en 32GB vrij kunt maken op je harde schijf.

CloudReady is hier te downloaden, inclusief de nodige uitleg, mocht je er zelf niet uit komen.

6 reacties

    • @RRRobert: Wat ik denk is dat het gewoon een afgeschermde omgeving is en die 32GB ook incl. de opslag is, want waarschijnlijk kan je niet bij de rest van je harde schijf. Beetje suf dus.

      Een Chromebook is namelijk ook maar 16 of 32GB want alles/veel staat in de cloud, de installatie zelf is maar een paar MB

  1. Ik heb een Chromebook en dat is een fantastich en retesnel ding voor weinig knaken en het bevalt mij enorm.

    Ergens anders in huis staat nog een oldskool PC voor de broodnodige windows dingen. Maar ik heb geen idee waarom je Chrome OS op een windows PC zou willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *