Zo is de Bitcoin op één dag 10.000 dollar meer waard

bitcoin-vierduizend-zestienduizend-waard
Was de Bitcoin gisteren nu $ 16.000,- of $ 4.250,- waard?

Terwijl de Bitcoin gisteren iets te vieren had en Halloween menig investeerder van de cryptobeurs hield was het toch ook voor de Bitcoin ’trick or treat’. Er waren in aanloop naar 31 oktober heel veel voorspellingen gedaan.

Zo was er een bijzondere voorspelling dat de Bitcoin in oktober de $ 16.000,- zou halen. Ondanks dat de twee eerdere voorspellingen van deze mysterieuze anonieme figuur uitgekomen zijn werd er toch lang lacherig over gedaan. Dit veranderde plotseling in hoop toen de koersen vorige week tijdens de weekend-rally met duizenden dollars stegen.

Daar tegenover stond de voorspelling van Bitcoin-criticus Tone Vays. Hij had in mei voorspeld dat de Bitcoin uit zou komen op een koers van $ 4.200,-. Nu is het zo dat iedere cryptobeurs op basis van haar eigen vraag en aanbod zelf de koersen vaststeld.

Hierdoor gebeurde het ongelofelijke. Op dezelfde dag, 31 oktober 2019, schoot de koers op cryptobeurs BTSE omhoog tot $ 15.700,-. Inderdaad, een fractie onder de in januari voorspelde $ 16.000,-. Tegelijkertijd waren het moeilijke tijden voor de Bitcoin op cryptobeurs Coinbase Pro. Hier tikte de Bitcoin op het dieptepunt $ 4.250,- aan. Dat was inderdaad een fractie naast de waarde die Tone Vays in mei van dit jaar voorspelde.

Helaas is het niet mogelijk om van deze extreme koersverschillen te profiteren door jouw Bitcoin op de ene beurs te kopen en op een andere beurs te verkopen. Dit omdat de Bitcoin bij verkoop op een beurs altijd wordt omgerekend naar valuta. Daarom is het dus erg belangrijk om je te verdiepen in de koop- én verkoopkoers als je een beurs uitkiest voor jouw investeringen.

De live koersen op de reguliere beurzen, die ik vandaag om 15.45 uur vastlegde, laten overigens zien dat de Bitcoin en andere cryptomunten negatief het weekend ingaan.

bitcoin-top-5-cryptomunten-negatief-weekend

Bron: Bitcoinexchangeguide

We zijn benieuwd hoe het met de volgende voorspellingen af zal lopen.

Nog geen reacties

 1. Op de ene beurs vier keer zo veel waarde als op de andere… Leuk voor speculanten, maar het zegt ook iets over de echte waarde van Bitcoin: wat de gek er voor geeft, niks meer maar misschien wel minder.

   • @zrijder: niet alle crypto is per definitie frauduleus. Bitcoin is van een mogelijk nieuw betaalsysteem vergroeid tot een piramidespel waar mensen met heel veel geld leuk aan kunnen verdienen door de markt te manipuleren.
    Als nieuw betaalmiddel is het totaal mislukt, het moment is véél te duur, de transactiesnelheid véél te laag en er zijn véél te veel onbetrouwbare ‘bankjes’ zich aan het verrijken aan de handel er in.
    Crypto heeft wel degelijk toekomst klaar is zeker niet de heilige graal), Bitcoin leeft tot de speculanten een ander speeltje ontdekken.
    Als je staatsloten zat bent: koop eens wat Bitcoin, vooralsnog blijft de winstkans gunstig.

   • @zrijder: Lol. En fiat niet wou je zeggen. Alleen al het feit dat op 3 na alle centrale- en federale banken op de wereld in handen zijn van de Rothschilds zegt mij al genoeg. Ook het alsmaar uit niets bijmaken van geld waarbij de schulden van iedereen alleen maar groter wordt en daar nog rente over betaald dat om de boel niet te erg wakker te schudden voor hun gemak maar inflatie genoemd wordt.
    Zogenaamd miljarden aan belastinggeld uitgeven voor ‘Griekse steun’ dat terugbetaald zou worden, maar in plaats van dit alles gingen onze miljarden de eerste betaling wel eerst naar Griekenland, dat hiermee hun schuld aan Duitsland deels afbetaalde, en de tweede ronde ging het geld voor het gemak maar meteen direct naar de Duitse banken en vervolgens eeeh nou je we krijgen het dus niet terug want het was zoals alles wat onze dictators zeggen een leugen om ons tam te houden. Ja, wat je zegt over Bitcoin is eigenlijk het geval met het systeem waar elke dag je wekker over gaat en waarvan jij gelooft dat het enige waarde heeft, maar niet meer is dan een hulpmiddel dat de boeien heeft vervangen in de eeuwige slavernij op deze planeet. Immers, ontdoe een slaaf van zijn boeien en hij zal denken vrij te zijn. En mensen met de illusie vrij te zijn zullen meer werk verzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *