Zo kan het ook: een slim horloge in 24 karaat goud

Auteur: , 2 Reacties
Zo kan het ook: een slim horloge in 24 karaat goud

Hoe hard techbedrijven het ook proberen, smartwatches weten maar zelden de vorm van een klassiek horloge te benaderen. Het blijven (soms lompe) bonken middelmatige techniek om je pols. Olio Devices uit San Francisco denkt dit patroon te kunnen doorbreken met een smartwatch die er helemaal niet uitziet als een smartwatch.

100 stuks

Begin dit jaar brachten ze de Olio uit in een oplage van 1000 stuks. Een metalen horloge met een band van metaal of leer. Aan de buitenkant ziet niemand er aan af dat het om een smartwatch gaat, maar een paar swipes op het bijna-ronde scherm laten zien dat het toch een slimme gadget is. Van de Olio is nu ook een gouden versie beschikbaar gekomen, die gelimiteerd is tot 100 stuks.

De gouden Olio Ballers Edition (we hebben ‘m maar alvast een naam gegeven) is eveneens verkrijgbaar met een metalen band, of met een band van krokodillenleer. Die laatste kost je $1.195 (€1.090) terwijl het volledig gouden exemplaar voor $1,395 (€1.270) weggaat. Nog steeds goedkoper dan een gouden Apple Watch.

Eigen OS

De olio draait niet op Android Wear, maar op een eigen besturingssysteem zonder apps. De software heeft een prettige interface. Door naar beneden te swipen kom je in de instellingen. Een swipe naar boven geeft je toegan tot diensten als de muziekspeler en navigatie. Swipes naar links en rechts laten weer nieuwe functionaliteiten zien.2 reacties

“Het blijven (soms lompe) bonken middelmatige techniek om je pols. Olio Devices uit San Francisco denkt dit patroon te kunnen doorbreken ”
En dit oogt niet lomp? Wat een blok om je pols, moet je in het filmpje maar eens stil zetten op 0:46 en nog eens op 1:04….
@Griffin: Idd … Maar het grootste punt is dat het valt of staat met de software. Hun durven het aan met hun eigen OS en de geschiedenis heeft juist geleerd dat je op dit punt de juiste keuze moet maken. Het is belangerijk voor mensen dat je over zeg 3 jaar ook apps kan draaien (en dan een speciaal daarvoor geschikte watch app versie) die er dan toe doen.
Je komt dan dus uit op 2 keuzes, IOS of het Android wear os, zo simpel is het.

Eigen OS’en kunnen het prima doen hoor maar je zal zien dat het allemaal vrij basic blijft en weinig gaat toevoegen en dat het dan eigenlijk weer gewoon een horloge is, en dat is juist wat de meesten niet willen. Die willen steeds nieuwe functionaliteit naar mate de tijd vordert.
Immers mensen die het simpel willen houden kiezen gewoon om het vertrouwde reguliere horloge om hun pols te houden dat ze niet dagelijks moeten opladen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).