Zo kan je appen met je gedachten

Auteur: , Geen reacties
Zo kan je appen met je gedachten

Het klinkt als een slimme toepassing voor luie mensen, maar hier is verder over nagedacht.

Gebruik maken van een smartphone, terwijl je lichaam niet meer goed functioneert is onmogelijk. Gelukkig werken slimme koppen op de achtergrond aan een oplossing, zodat ook deze mensen kunnen communiceren met de buitenwereld door middel van bijvoorbeeld een smartphone.

BrainGate2 is een uitvinding van onderzoekers die verlamde mensen in staat stelt om een smartphone te gebruiken. De besturing gaat door middel van gedachten. Drie proefpersonen die vanaf nek tot teen verlamd zijn hebben BrainGate2 uitgeprobeerd. Ze waren in staat om berichten te versturen, te surfen op het internet en muziek te streamen. Dit alles dankzij elektroden die signalen vanuit de hersenen doorsturen.

BrainGate2 pakt de activiteit in de hersenen op en kan zo gedachten omzetten naar bewegingen en activiteiten op een smartphone of tablet. In dit geval werd getest op een tablet, die draadloos met het systeem was verbonden. Tijdens het onderzoek waren twee verlamde deelnemers in staat om met elkaar te chatten, wat uniek is. Het is een doorbraak in computergestuurde technologie, want met BrainGate2 kan voor het eerst genavigeerd worden zonder gecompliceerde modificaties. Het onderzoek kan hier ingezien worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).