Zo kijk je Game of Thrones seizoen 8 in Nederland

Kijk maar goed
Het zal voor mensen met geen Ziggo-abonnement moeilijk worden.

Het is bijna zover: het laatste seizoen van de gigantische hitserie Game of Thrones komt over een week uit. Genoeg tijd dus, om je voor te bereiden op onder andere de grootste veldslag ooit op film gezet. Maar hoe ga je de conclusie van de brute serie checken? Dat is misschien nog wel de grootste veldslag.

Er zijn in principe drie manieren om Game of Thrones in Nederland te bekijken. De eerste is voor de meeste piraten een no-brainer: downloaden. Nu zitten daar een aantal nadelen aan verbonden. Je moet de ondertiteling eventueel erbij downloaden en dan blijkt dat het bestand dat je downloadde (na 20 pop-ups weg te hebben geklikt) niet goed gesynchroniseerd is met de aflevering. Je moet dealen met karige kwaliteit, lange downloadtijden en ga zo maar door.

Dat is daarentegen allemaal bijzaak als je een virus meeneemt van je piraterijtocht. In dit artikel leggen we precies uit waarom Game of Thrones downloaden bijzonder gevaarlijk is. Al met al loop je dus veel risico en heb je met allerlei ongemakken te dealen. Dan zijn er nog twee oplossingen mogelijk.

Ziggo
Als je een TV-abonnement hebt in Nederland, dan is de kans relatief groot dat je Ziggo als provider hebt. De aanbieder is groot en bijna overal verkrijgbaar. Er is daarentegen nog een voordeel bij het ontvangen van deze provider: je hebt de beschikking over HBO in Nederland.

Ziggo verkreeg een tijdje terug de exclusieve rechten van HBO in Nederland vanwege het gezamenlijke moederbedrijf, Liberty Global, dat de rechten dus aan Ziggo gaf. Wil je via officiële wegen HBO ontvangen op je TV, dan zul je dus een Ziggo-abonnement (of Vodafone) met Movies & Series L- of XL–pakket moeten aanschaffen (voor €11,95 per maand). Dan heb je Game of Thrones gewoon op je TV met bijpassende subs en in de beste kwaliteit.

VPN
De tweede optie voor alle mede KPN-eigenaren (en andere providers) is iets ingewikkelder, maar niet onmogelijk. Door middel van een VPN kun je namelijk ‘in de Verenigde Staten’ naar HBO kijken. Stel je VPN in op de V.S., sluit een (proef)abonnement af bij HBO en boem, je kijkt GoT in Nederland. Je bent daarbij wel eventueel geld kwijt voor de VPN en afhankelijk van de restricties van jouw dienst zit je misschien toch met een lagere kwaliteit.

Mocht HBO dit lezen en denken ‘hey Yannick, dat mag helemaal niet wat je daar allemaal suggereert’, dan zal ik helaas met een middelvinger moeten reageren. Ik zou graag betalen voor de content maar omdat ik geen Ziggo-abonnement heb ben ik uitgesloten? Dan moet ik grijze of simpelweg illegale wegen zoeken om de moeder der draken te zien zagen. Winter is gekomen knakkers, dus ik zie jullie wel op het slagveld!

Check tot die tijd de onderstaande nieuwste teaser van GoT. Hoewel dit waarschijnlijk geen echte seriebeelden zijn, krijg je een goede indruk van de impact die dit seizoen gaat hebben. We zien onder andere Arya’s zwaard Needle, Jaime Lannister’s hand en Jon Snow’s zwaard in een verlaten Winterfell liggen. Dat belooft weinig goeds!

[gv data=”vwmAWOE5F9o”][/gv]

Update 09:38 (08-04-2019): De reden waarom Ziggo exclusief HBO mag uitzenden is in het bericht aangescherpt.

14 reacties

 1. Ik weet overigens m’n weg te vinden en verwacht elke zondag op maandag nacht rond 3 uur een verse nieuwe Episode in minimaal 720p (Anders wacht ik een dagje voor 1080p desnoods)

  Subs voeg ik later aan m’n Plex servertje toe 🙂 (Leuke tip, eenmaal ingesteld is het in principe je prive Netflix die vanaf je main PC gratis naar al je andere appparaten kan streamen). Fetch’d zelfs imdb, subs, episode namen, cast lijstje, banners en covers en nog meer data zodat alles er ook spik en span uit ziet.
  Bizar wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 2. Ziggo kocht een tijdje terug de exclusieve rechten van HBO in Nederland op.
  Niet helemaal. Het moederbedrijf van HBO en dat van Ziggo zijn één en hetzelfde: Liberty Media. En die hebben op een goed moment besloten dat HBO ‘exclusief’ voor Ziggo beschikbaar moest zijn. Want het marktaandeel van Ziggo liep al een behoorlijk aantal jaar gestaag terug. Exit HBO dus voor de KPN, Canal Digital en alle andere concurrentie.

  In elk ander land zou dergelijk monopolistisch gedrag vroeg of laat worden aangepakt, maar hé, dit is Nederland. Dat kleine eigenwijze landje aan de Noordzee waar politici zich méér zorgen maken over hun eigen ego en hun partijpolitieke belangen dan over de belangen van hun inwoners.

 3. Krijgen we straks een artikeltje op zustersite autoblog hoe we het beste een auto kunnen jatten? Of hoe je het beste een telefoon,, nadat je hem gestolen hebt, opnieuw kan registreren zonder gepakt te worden? Goed bezig apparata.

  • @healey: Dus wacht even, een auto stelen is net zo erg als content (al dan niet betaald) via een VPN binnenhalen omdat je er anders geen toegang tot hebt? En een telefoon stelen en opnieuw registreren is hetzelfde als een artikel schrijven over hoe je, als je als Vodafone-klant niet kunt bellen maar met KPN wel, door middel van Skype alsnog een telefoontje kan plegen?

   Volgens mij raad ik in het artikel juist onderbouwd af om te downloaden. Ik ben een gigantische GoT-fan en zoals ik al zei: ik wil heel graag betalen. Maar moet ik dan mijn KPN-contract opkopen en snel naar Ziggo overstappen om HBO hier te ontvangen?

   • @yannickspinner: Hi, bedankt voor je respons. Ik heb je artikel nog maar eens gelezen en zie alleen maar promotie tot illegale acties, om af te sluiten met een dikke middelvinger. Pas na dit antwoord kun je met veel fantasie lezen dat je als GOT fan naar de krochten van het internet wordt gedreven. En ik begrijp de fustratie, en wat Ziggo / HBO hier doet slaat natuurlijk nergens op. Maar of schrijf dit dan duidelijker, nu lijkt het op een handleiding GOT kijken terwijl het niet mag. En dat verwacht ik toch niet op een professionele site als apparata. En dan steun ik je ook nog met je dikke en terechtte middelvinger.

  • @healey: die vergelijking gaat volledig mank.

   Als jij een Mercedes nieuw wenst aan te schaffen, koop je die bij een dealer. En er zijn dealers genoeg om te kiezen. Daarbij kun je zelfs kiezen om bijvoorbeeld je eigen (universeel) garage te vragen om als intermediair op te treden, mocht je bijvoorbeeld de voorkeur hebben om deze auto via hen te kopen en te laten onderhouden. En mocht je opteren voor een tweedehands auto, dan heb je helemaal de keuzevrijheid om te kopen waar je wil.

   Anders is het met de content van bijvoorbeeld HBO. Tot 2017 had ik een abonnement op HBO, via mijn provider KPN. Kostte me een tientje in de maand, zonder verdere haken en ogen. Daarna kon dit niet meer, omdat Liberty Global dit onmogelijk maakte. Ze monopoliseerden deze content door deze in een exclusiviteitsovereenkomst te gieten met hun dochter Ziggo. En aangezien Ziggo (en voormalige dochter UPC) al enorm arrogant de middelvinger opstak naar iedere klant die problemen had (eigen ervaring), pas ik er voor om (opnieuw) met deze oplichters in zee te gaan. Ik wil best betalen voor legale toegang, maar niet op condities die eenzijdig zijn aangepast in mijn nadeel.

   Dus ja, ook ik heb een betaalde VPN dienst, in combinatie met een torrent client, een anti-malware app op de pc en een NAS voor lokale opslag, die ik gebruik om content te bekijken die mij anders om onredelijke condities onthouden wordt. Mijn middelvinger naar de Goliath van de multimedia toe.

  • @boomknuffelaar: dank voor de tip. Opera op vpn gezet. Maar ik zie niet hoe ik N-Amerika moet instellen, hoe moet dat?
   Nu moet ik dus bij HBO.com een abonnement kopen?
   Kiezen tussen No TV Package
   of TV Package
   of Digital Subscription
   geen idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *