iPhone 6s livestream: zo kijk je het Apple Event

Auteur: , 2 Reacties
Live Apple kijken

Worden het de iPhone 6s, een supergrote iPad en een nieuwe Apple TV, of wordt het iets anders? Vanavond om 19:00 uur weten we het. Maar hoe kijk je de presentatie?

Apple-fans (en dat zijn er nogal wat tegenwoordig) kijken er al weken naar uit. Het Apple Event waar vanavond om 10:00 AM lokale tijd Tim Cook op het podium komt. Wat zal de opvolger van Steve Jobs deze keer voor ons in petto hebben? In tegenstelling tot vroeger toen alle Apple onthullingen echt een verrassing waren totdat Steve ‘One more thing’ zei, weten we al vrij veel.

De iPhone 6s krijgt ‘Force Touch‘ waardoor het scherm drukgevoelig op kliks reageert. Deze nieuwigheid ga je ook vinden in de iPad Pro, als die tenminste vanavond ook echt wordt onthuld. Verder verwacht iedereen (eindelijk) een nieuwe Apple TV.

Iedereen wil het natuurlijk als eerste weten, en helaas zit je in Nederland en niet op een van de 7.000 stoelen in het Bill Graham Auditorium in San Francisco. Dus moet je het event streamen. Voor het eerst in tien jaar heeft Apple de stream weer opengesteld voor Windowsgebruikers. Als je al bent geüpdatet naar Windows 10 kan je in de Edge browser kijken naar de stream.

Als je geen Apple device hebt en ook geen Windows 10 hebt, maar je wilt echt per se live kijken naar de stream (we zouden ook niet weten waarom je dat zo nodig zou willen als je geen fanboy bent), kun je via VLC kijken. Het is dan wel even wachten totdat het event is begonnen, want dan kun je de URL van de stream openen in VLC.

OP je Apple TV is het een stuk makkelijker, daar ga je gewoon naar het speciale kanaal voor Apple Events. En dat kanaal is alvast vernieuwd voor het event van vanavond. Spannend.

UPDATE: het is officieel, dit is de nieuwe iPad Pro, dit is de nieuwe Apple TV en dit is de nieuwe iPhone 6s.2 reacties

Altijd de livestream van appel hier. Waarom nooit htc, samsung, microsoft??
@mstiic: Blijkbaar zijn mensen die geen iPhone hebben volgens apparata niet nerdy genoeg, waardoor er van de overige merken geen livestreams aangekondigd worden.

Of het komt door het feit dat de site “9to5mac” in mijn ogen minimaal 75% van het nieuws wat op deze blog verschijnt voedt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).