Livestream: Apple WWDC 2015 Keynote

Apple WWDC 2015
Om 19:00 exact (Nederlandse tijd) begint de presentatie van Apple’s WWDC, de World Wide Developer’s Conference. Lees hier hoe je ‘m livestreamt.

Vermoedelijk worden er behoorlijk wat interessante ontwikkelingen op softwaregebied gepresenteerd. Denk aan iOS9, meer info over Apple Pay, een update voor de Apple Watch en meer info over grote/nieuwe projecten, zoals Apple Music en Apple TV? Genoeg reden om vanavond even mee te kijken dus. Maar hoe doe je dat?

Apple

Met een Apple-device is dat heel eenvoudig. Zo is op Apple TV een speciaal WWDC-kanaal beschikbaar. Je hebt dan een Apple TV van minimaal de tweede generatie nodig en je software moet geupdate zijn tot versie 6.2.

Op je iPhone, iPad en iTouch kun je de stream volgen via je mobiele Safari-browser. Ga daarvoor naar de Apple Live website. Voorwaarde: iOS6 of hoger. Ook via de app Mijn TV is het event te streamen. Systeemvereisten voor de Mac: OS X 10.8.5 (Mountain Lion) of nieuwer geïnstalleerd, Safari 6.0.5 of nieuwer geïnstalleerd.

Als je geïnteresseerd bent in Apple’s verhaal is er natuurlijk een goede kans dat je ook over een Apple device beschikt. Maar ook voor Android/Windows bezitters is de presentatie te streamen. Dat kan zo.

Windows:

Download VLC Media Player van de officiële website.
Installeer en open het programma.
Ga naar Media Open Network Stream en druk op Network.
Plak bij Please enter a network URL de volgende link:
http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

PS: de link werkt pas als de presentatie is begonnen!

Android

Download VLC Media Player via Google Play.
Start VLC en open het app-menu.
Druk op Stream.
Plak de volgende link in het lege veld:
http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

UPDATE: iOS 9 is inmiddels officieel, tevens is er info over het nieuwe WatchOS 2 voor de Apple Watch, het nieuwe OS X en Apple Music!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *