Zó klein wordt de nieuwe MacBook Air

Zó klein wordt de nieuwe MacBook Air
Maar waar zijn de aansluitpoorten?

Nee, dit zijn geen officiële foto’s van Apple. Het zijn renders, gemaakt door het doorgaans betrouwbare 9to5Mac op basis van bronnen binnen Apple die al met prototypes hebben gespeeld. Uit hun info zou blijken dat Apple de behuizing van de aanstaande 12-inch MacBook Air, die de huidige 11,6-incher vervangt, nog kleiner maakt. Zo klein, dat er bijna geen plaats meer is voor aansluitpoorten.

Pin ons er niet op vast, maar de nieuwe MacBook Air zou louter een 3,5 mm audiojack hebben aan de rechterkant, en een omkeerbare USB 3.0-poort aan de linkerkant. Geen MagSafe-aansluiting, geen Thunderbolt-poort, geen slot voor SD-kaarten. Alles gaat via de USB-poort, waar Apple ongetwijfeld tergend dure verloopkabeltjes voor gaat verkopen als je meer USB-randapparatuur wilt aansluiten. Verdere geruchten wijzen op een Retina-scherm en een Intel Core M-processor.

Om alles in de kleinere behuizing te laten passen zijn de randen naast het toetsenbord nagenoeg verdwenen en is de trackpad, die met nieuwe sensoren schijnt te werken, dichter bij de toetsen geplaatst. De 12-inch MacBook Air moet dit jaar op de markt komen.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/12_inch_MacBook_Air_2015_renders/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik vraag me vooral af hoe dit in zijn werk gaat als je met een USB-hub een muisje en harde schijf erop aansluit. Een laptop van stroom voorzien vereist toch wel wat meer dan de 5 volt die bij de huidige USB-apparaten gemeengoed is. En zo’n muis en harde schijf moet je juist niet met hogere voltages gaan bewerken.

    • @Edge: ik werk met een wacom tablet en een draadloze muis, en heb dus ten alle tijde 2 usb poorten in gebruik.

      bij zo’n macbook moet je dus een muis kopen die over bluetooth werkt zonder dongle… en dan zou ik er dus al mee kunnen werken zoals ik al jaren doe. externe hd sluit je aan zodra je een backup draait of bestanden nodig hebt, en daarna koppel je ‘m weer los en hang je je tablet er weer aan.

      ik denk dat ik prima met een macbook air zou kunnen werken, zoals velen met mij…

      ja, het is een beperking. maar ik zou me hierdoor niet laten tegenhouden om er een te kopen. dat doet de prijs sowieso al. maar mensen die het geld over hebben voor een mac gaan hier niet lang bij stilstaan ben ik bang… die hard randapparatuur-mensen moeten inderdaad verder kijken, maar ik vermoed dat dat er niet veel zijn binnen de markt voor kleine reislaptops..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *