Zo komt Apple Pay eindelijk naar Nederland

Zo komt Apple Pay eindelijk naar Nederland
Het heeft even geduurd.

Het is voor nu nog een magere aankondiging en alle informatie komt pas op een later moment naar buiten, maar ING heeft bekendgemaakt Apple Pay in Nederland te gaan introduceren. ING is de eerste traditionele bank die Apple Pay in ons land gaat aanbieden. Via BunQ is het al een tijdje mogelijk.

Grote kans dat je eigenlijk geen idee hebt wat Apple Pay is en wat het doet. Aangezien de dienst toch niet bij de aankondiging naar Nederland is gekomen zijn er maar weinig mensen die zich in de dienst verdiept hebben.

Wat Apple Pay doet is de functie van een portemonnee op zich nemen. Voor zaken als naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen of andere kleine aankopen kan de portefeuille voortaan thuisblijven. Apple Pay is gekoppeld aan een credit- of debetkaart op je iPhone en haalt zo geld van de bankrekening.

De betalingen gaan door middel van NFC. Techniek die we inmiddels kennen van pinpassen en veel wearables. Je Apple-apparaat maakt contact met de betaalautomaat van een winkel en zo kan een betaling worden voldaan. Of de dienst een succes gaat worden is afwachten. Misschien dat wij nuchtere Nederlanders de ouderwetse pinpas toch verkiezen met betalingen boven onze smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *