Zo komt Resident Evil 7 naar de Nintendo Switch

Resident Evil
Hoe dan?

Elke respectabele gamer die fan is van horror heeft Resident Evil 7 gespeeld of van de game gehoord. Dit technisch hoogstandje van de game-industrie werd uitgebracht op de PC en consoles, maar kwam niet naar een apparaat als bijvoorbeeld de Nintendo Switch.

Logisch zou je zeggen. De game moet technisch flink teruggeschroefd worden om speelbaar te maken op het apparaat van Nintendo. Tóch is nu bekend geworden dat Resident Evil 7 naar de handheld komt, al is er een addertje onder het gras. Zo komt de game ten eerste alleen uit in Japan. Ten tweede gaat het om streaming. Het spel, dat Biohazard 7 Resident Evil Cloud Version gaat heten, wordt via de Capcom’s servers op de Switch gestreamed. De hardware van de Switch hoeft dus niet aan het werk.

Je kunt het vergelijken met diensten als PlayStation Now en GeForce Now. Het spel staat gepland voor een release op donderdag voor een prijs van 2.000 yen, wat omgerekend neerkomt op 18 dollar. Daarmee krijgt de gamer 180 dagen toegang tot de game. Dat moet lang genoeg zijn om het spel te kunnen uitspelen. Daarnaast is er een gratis demo. Gamers kunnen het spel 15 minuten uitproberen alvorens er een aankoop zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *