Zo konden hackers toegang krijgen tot Windows 10 PC’s

Auteur: , Geen reacties
Windows 10

Gelukkig was Microsoft op de hoogte.

Microsoft heeft een lek gedicht die het mogelijk maakte voor hackers om ongezien toegang te verschaffen tot een computer met Windows 10. Het probleem had te maken met PC’s die zijn aangesloten op Cortana. Onderzoekers van McAfee hadden ontdekt dat Cortana vanaf een vergrendeld scherm geactiveerd kon worden, om vervolgens de asisstent malafide software te laten installeren. Vervolgens kon de hacker vanaf de USB-schijf de computer opdracht geven aan de hand van scripts. Bijvoorbeeld om een wachtwoord te resetten of wijzigen.

De kwetsbaarheid was geen wereldramp. Zo moet de hacker fysiek aanwezig zijn bij je computer om de hack te kunnen uitvoeren. En tja, hoevaak heb jij een ongeziene gast in je woonkamer zitten die de computer gaat hacken? Desalniettemin is het een goede zaak dat Microsoft op de hoogte is gesteld en dat de bug inmiddels gefixt is.

McAfee adviseert Windows 10 gebruikers om Cortana niet actief te laten opereren vanuit het vergrendelde scherm om de veiligheid te vergroten. Installer de laatste beveiligingsupdate van Microsoft om ervoor te zorgen dat je Windows 10 een stukje minder kwetsbaar is.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).