Zo krijg je een blikje ijskoud in twee minuten

blikje
Met dit warme weer kan een koud biertje je dag redden. Niemand zit immers te wachten op een lauwe slok pils terwijl het buiten dertig graden is, deze handige truc komt dan ook als geroepen.

YouTuber DaveHax laat met dit wetenschappelijke kunstje zien hoe je met een bak ijs en keukenzout een blikje in no time laat afkoelen naar de ideale drinktemperatuur. Door wat eetlepels keukenzout over een bak vol ijsklontjes te strooien, gaat het ijs sneller smelten. Het zout lost ondertussen op in het overige water.

Deze reactie zoekt een warmtebron om energie uit te halen, en omdat alleen jouw lauwe blikje in het water dobbert, wordt daar alle hitte uit getrokken. Hierdoor wordt je drinken op twee fronten gekoeld, zodat het in twee minuten klaar is om gedronken te worden.

Van 24 naar 5
In de video zien we een blikje limonade van 24 graden Celsius afkoelen tot 5 graden Celsius in twee minuten tijd. Op deze manier kom je ook zonder Coolest Koelbox deze warme weken wel door.

[gv data=”H6ncuv3gewI”][/gv]

4 reacties

    • @baasbas: dat dus… als ik warm drinken heb, heb ik het vergeten koud te leggen of ik heb geen ijsklontjes om er in te mikken… ik vind dit ook zonde van m’n ijs als ik deze situatie heb. Gewoon dat warm drinken in het glas mikken 3 ijsklontjes er bij, klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *