Zo krijg je Live Photos en 3D Touch op je oude iPhone

3D Touch en Live Photos op je iPhone 6: het kan
Als je een nieuwe iPhone 6s koopt, dan doe je dat waarschijnlijk vanwege 3D Touch of de betere camera. Betere foto’s kunnen we je helaas niet geven, maar 3D Touch is zelfs op oude iPhones dichterbij dan je denkt.

Apple gebruikt speciale hardware voor 3D Touch, dus de volledige ervaring zul je helaas niet krijgen op een ouder model dan de iPhone 6s. Je zult je telefoon dan ook moeten jailbreaken om de 3D Touch-features alsnog te kunnen gebruiken op je iPhone 5 of 6. Dat kan gelukkig sinds deze week, dus die hindernis is al een stuk minder hoog.

De jailbreak-tweak Force activeert 3D Touch op vrijwel alle iPhone-modellen, al heeft het geen zin om na het installeren hard op je scherm te drukken. Je zult dan ook over het app-icoon moeten swipen om de snelkoppelingen tevoorschijn te toveren. Daarnaast is er ook een trilsignaal toegevoegd, zodat je het idee hebt dat ook jouw iPhone beschikt over de Taptic engine.

Wil je Live Photos activeren, dan kan dat via Flex, dat beschikbaar is voor 3,99 dollar. Vervolgens schakel je EnableLivePhotos in en kun je aan de slag met de bewegende foto’s door wat langer (dus niet harder) te drukken op je foto’s.

[gv data=”IbXorNIc4fY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *