Zo krijg je toegang tot je computer vanaf een Android-toestel


Je computer op afstand bedienen, Google maakt het mogelijk met de Chrome Remote Desktop-app. Dit is hoe het werkt.

Regel een Chrome-browser

Om je computer via een Android-telefoon of -tablet te bedienen moet je eerst de Chrome-browser downloaden. Vervolgens dien je voor Google’s huisbrowser de gisteren gelanceerde Chrome Remote Desktop-extensie te installeren (HIER te vinden). Deze extensie laat je ook nog een applicatie downloaden. Wanneer je dit hebt uitgevoerd kun je de Chrome Remote Desktop-app (HIER) openen op je Android-toestel en worden alle beschikbare computers automatisch weergegeven in een lijst.
Chrome Remote Desktop

Zescijferige picnode

Om een veilige verbinding op te stellen – en om te voorkomen dat iedere jandoedel in je netwerk toegang kan krijgen tot je desktop – moet er een beveiligingscode worden ingesteld. Dit is een zescijferige code die je standaard iedere keer moet invoeren als je een verbinding met je desktop wilt opstarten. Wil je dat niet constant hoeven doen, dan kun je dit onder het invoerveld aanvinken.
Chrome Remote Desktop

Bedien je desktop

Wanneer je de pincode hebt ingevoerd krijg je direct je desktopomgeving op je Android-toestel te zien. Via pinch-to-zoom kun je het beeld groter en kleiner maken en door over het scherm te swipen beweeg je de cursor. Door twee keer te tappen klik je iets aan.
Chrome Remote Desktop

Wat je hier in hemelsnaam mee moet? Wel, het zal vooral uitkomst bieden voor gebruikers die onderweg programma’s of documenten willen openen die alleen op een computer staan. Of denk aan het bieden van ondersteuning op afstand, daarvoor kan het erg handig zijn. Voorwaarde is wel dat je je computer niet uit of in slaapstand zet, dan krijg je namelijk geen toegang.

Even een videootje naar je tablet of smartphone streamen is in theorie mogelijk, maar dat verloopt behoorlijk schokkerig, zo ondervonden we tijdens een test. Desalniettemin is het een feilloze applicatie die voor overige toepassingen behoorlijk snel draait.

[lg_folder folder=”Google/Chrome_Remote_Desktop/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Ik gebruikt al een tijdje teamvieuw om mijn oma te helpen. Werkt perfect en ik kan vanaf mijn laptop, computer en windows telefoon mee kijken, ik kan dus altijd helpen (helaas).

    • @robert110: Inderdaad… helaas… ‘Vroeger’ was het nog; ‘WAUW, je kan gewoon inloggen!’, en nu zeggen ze; ‘Je kan toch gewoon even inloggen?!’

      Daarnaast werkt dit enkel als je verbonden bent met het netwerk waar je pc aan hangt?

      Er bestaan al heel lang verschillende apps waarmee je op basis van RDP in kan loggen, en dus ZONDER extra programma voor op je PC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *